A csonthéjas gyümölcsök nagy része elfagyott tavasszal, nem kis gondot okozva a gazdáknak. Pedig nagy volt a remény, a fák szépen virágoztak, jó termésre számítottak. A gyümölcshiány érződik a pálinkapiacon is, igen kis mennyiségben tudnak meggyből, csere
Magyar József főzőmestert kérdeztük2021.02.18. 20:00
A pálinka több mint alkohol: főzésének hagyománya, fogyasztásának kultúrája van hazánkban. Miután az Európai Unió 2014-ben bérfőzési szeszadót vezetett be, sokan áttértek az otthoni párlatkészítésre. Azonban ismét megéri a hivatalos utat választani.
Míg a főzés adminisztrációs teendői szinte alig változtak, a párlat-előállítás bizonyos mennyiségig adómentessé vált a magánfőzőknek és a bérfőzőknek egyaránt.
Az otthoni pálinkafőzés maga az élő hagyomány, amely az alkotás öröme mellett, közvetve a táj megőrzésében is szerepet játszik. A saját pálinka az igazi, vélik Bischof Andrásék is.