Szerepcserés szerelem

<strong>Karnyóné, Sybill és egy kis dixieland: augusztus elejéig folyamatosan kínál programot  a Kőszegi Várszínház.</strong>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Amikor nincs éppen színház, akkor koncert van. Július 19-én este például az 1957 óta Benkó Dixieland Band koncertezik a várudvaron. Népszerűségük azóta is töretlen. Vas megyébe mindig szívesen jönnek, most épp Kőszegen hallhatjuk őket. 

A várszínház saját bemutatói mellé mindig hív vendégelőadásokat is. Ilyen volt a szezonkezdő színiegyetemista Lüzisztraté  (képünk) és ilyen lesz a Karnyóné: július 28-án és 29-én. Csokonai halhatatlan vígjátékát  a férfi után epekedő éltes asszonyságról  a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház játssza évek óta, Vidnyánszky Attila rendezésében. A jóízű komédiázáshoz vendégszínészeket is hívott a színigazgató: a két szeleburdi szerepében Gáspár Sándor és Eperjes Károly tűnik föl a nagyszerű beregszászi színészek  mondjuk Trill Zsolt, Varga József között. A címszerepet Szűcs Nelli játssza. 

Nem maradhat ki az operett sem a kínálatból. Ezúttal a Turay Ida Színtársulatot hívta meg Pócza Zoltán, Jacoby Viktor Sybill című nagyoperettjével. Ugye, az is dúdolta már, aki sose látta, hogy kis Petrovom, hiányzol nagyon...? A cári Oroszországban vagyunk, a történetben fontos szerepet kap a szökött moszkvai testőrtiszt, Petrov, a párizsi énekesnő, Sybill, a nagyherceg és a nagyhercegnő, lesz szerepcsere és szerelem is. A címszerepet Szóka Júlia, Petrovot Vadász Zsolt énekli, a nagyherceg szerepében Bardóczy Attilát, a nagyhercegnőében Hűvösvölgyi Ildikót láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!