A felfedezettek között

Szentgotthárd (nfb) - A Fonogram-díj várományosa a szentgotthárdi tagokkal rendelkező Wendigo underground metál zenekar, az év egyik felfedezettjeként.

Németh F. Bernadett

A Fonogram-díj egy művészi kivitelű aranyozott mikrofon, illetve egy arany lemez, melyet a Fonogram-díj képe díszít. A győztes május 12-én - egyedüli magyar fellépőként - Európa első számú dalversenyén, az Eurovision 2007-en képviselheti hazánkat a több mint tizenötezer néző befogadására képes Hartwall Arénában, Helsinkiben. A végső győztes személyéről a hamarosan induló SMS-szavazás keretében a rajongók döntenek, a díj átadására február 24-én a Fonogram Gálán, a Jövő Házában kerül sor. (Az SMS-számot később teszik közzé.) A szakmai zsűri megítélése alapján év felfedezettjei: Bartók Eszter, Póka Angéla, Rúzsa Magdi, Szabó Eszter, Wendigo, Wisdom. A Wendigo két szentgotthárdi tagja Csörnyi Róbert (Rob) basszusgitáros és Kozár Tamás (Kozi) gitáros. Az együttes tagjai: Bátky-Valentin Zoltán (BZ). ének, Takács József (Jozzi), gitár, és Varjú Attila (Crow), dobok. A Wendigo a Stonehenge és a Da Capo együttesből alakult. Crow számtalan zenekarban játszott Szlovákiában és Magyarországon, az ismertebbek: Klinika, The Red Rooster, Mrs. Carmen, Bankrupt. Jozzy a paksi Behiniában játszott a Wendigo előtt. Kozi és Rob a Da Capo tagjai és dalszerzői voltak. Megjelent lemezeik: Phaistos (2001), Senkiföldje (2003). BZ szintén tucatnyi zenekarban megfordult, a Stonehenge tagja volt, szerzőként és énekesként szerepelt az Angelo Salutante (2001) című lemezen. A szavazás részletei: www.wendigo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!