Itt maradhatnak az utazó professzorok

Szombathely - Megteheti-e a BDF, ha igen, megéri-e az intézménynek, hogy oktatói több felsőoktatási intézményben is tanítsanak a továbbiakban?

Merklin Tímea

- Utazó professzorokat továbbra is alkalmazunk, ha szakmailag szükség van rájuk - mondta prof. dr. Gadányi Károly, a főiskola rektora.

- Változás akkor lesz, amikor mesterszakokat akarunk alapítani, mert az akkreditációhoz csak azokat az oktatókat lehet beszámítani, akiknek itt van a főállásuk, itt kapják a normatív és a tudományos támogatást. Ezután is taníthat valaki több helyen, több intézményben, de nyilatkoznia kell, melyik a főállása. Eddig két helyen is adhatta nevét egy professzor az akkreditációhoz, ezután csak egy helyen adhatja. Az az intézmény jár jól, amelyiket a professzor megjelöl első munkahelyként. Nyilván arra fogunk törekedni, hogy mi legyünk az elsők, olyan oktatóink legyenek, akik itt vannak, itt kapják a támogatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!