Tavaszra Szépet

Szombathely - Tényleg repertoárszínházzá válik a Kamara Savaria (igen, a volt HEMO-ban). Az idei első bemutató, a Hazug folyamatosan műsoron van, közben a nyakunkon a Szép-premier.

Ölbei Lívia

Azt mondják, a tettes szeret visszatérni a tett helyszínére - hát most Czukor Balázs visszatért. 2001-ben már megfordult Szombathelyen, ráadásul akkor is egy nő - vö! Bokor Noémi - állt az események középpontjában. A kiemelkedően jónak tartott - mára a jelző legendásra módosult -, legelső Máté Gábor-osztály töltött azon a nyáron két hetet a Művészetek Házában, hogy színre vigye Esterházy Péter Egy nő című regényét. A színművészeti egyetemisták rögtön mindenkit levettek a lábukról. Köztük volt Czukor Balázs is, aki a régi fotókkal szembesülve csak azt mondogatja, hogy de jó ezt nézni . Igen, már akkor tudták, hogy valami különleges történik velük, sőt, azóta sem szakadtak el egymástól: a Máté-osztály minden nyáron létrehoz egy-egy produkciót, terveik szerint így lesz ez az idén is. Balázs az Örkényben sokfélét játszik, ráadásul ő a rendületlenül új formákat kereső Trepljov a színház beköszönő, ars poeticának is nevezhető előadásában, a Sirályban. Új formákat keres a Kamara Savaria is, nem csoda, hogy könnyen megnyer fiatal, vállalkozó kedvű színészeket. Balázs azt mondja, hihetetlenül jó csapatmunka volt a Hazug próbafolyamata, és láthatóan nem a szokásos udvariassági köröket futja.

Egyébként van a Kamara Savariának egy másik előadása, a Keserű krémes, amelyben szintén találunk valakit abból a legendás Máté-osztályból: ő Járó Zsuzsa. A Keserű krémes Molnár Ferenc és Szép Ernő szeretnivaló, a lelket simogató és összekarcolgató szövegeiből készült. Ehhez a ragyogó, szellőzködő tavaszhoz pedig mi illene inkább, mint egy (újabb) Szép Ernő-bemutató. Most már önálló Szép-darabról van szó: a Fiú, leány című romantikus vígjáték a Kamikaze Akciócsoporttal közösen készül, Szabó Erikával, Szabados Mihállyal, Barbinek Péterrel. A budapesti bemutató (Aranytíz Teátrum) után hamarosan eljön a szombathelyi premier ideje is. Van egy fiú, van egy leány. Mindketten csalódtak. Hihetnek-e még a szerelemben? (Hihetünk benne, hogy igen.)

Mindeközben két este erejéig hazatér a világlátott, a jég hátán is megélő Hujber Ferenc. A Kamara Savaria emblematikus előadásában, a Sóska, sültkrumpliban tűnik föl április 26-27-én. (Mert az időközben leforgatott filmváltozatban is játszik.) Ez egy futballmérkőzés, de az igazi meccsek az öltözőben zajlanak. Fiú, leány, Szabados, Szabó: a Kamara Savaria ismét bemutatóra készül

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!