Tótágas a világűrben

Most hagyjuk azt az egyébként nem elhanyagolható tényt, hogy a magyar származású milliárdos, Charles Simonyi egyszerűen vásárolt magának egy űrutazást ...

Fodor Sándor

Charles Simonyi, miközben a testvérével diskurált - a súlytalanságnak köszönhetően - végig fejjel lefelé libegett. Mint később elmondta, azt akarta bizonyítani, hogy az űrben nincs fent és nincs lent. Érdekes szemlélet egy olyan embertől, aki jobbára fent libeg és, hogy ott is maradhasson, bizony néha lefelé kell taposnia, legalábbis a farkastörvények ezt diktálják. Az űrben portyázó magyarunkat nagyon lenyűgözte, amit odafentről látott, pedig odafentről talán éppen a lényeg nem látszik. A mosogatótál fölé hajoló Ágnes, aki sebtében összegumizza a haját, és idegesen vakarja az odaégett maradékot egy edényből. Vagy Tamás, aki fáradtan nyújtózik, aztán eszébe jut valami, dermedten fönt hagyja a karját, és így, kinyújtott karral, sírni kezd. Az viszont talán elgondolkodtató Charles Simonyi számára, hogy ahhoz képest, ami körülötte kering, mennyire jelentéktelen, ami benne kering, ami ő maga. A végtelen mélység, a végtelen távolság, a végtelen kékség és végtelen sötétség szerényebbé teheti az embert.

Tudnék néhány milliárdost idehaza is, akire ráférne ez a kis kaland. Lehet kezdeni a felkészülést...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!