Szimpózium és RégióArt

Kőszeg (kor) - Egymást érik a rangos nemzetközi rendezvények: még tart az uniós szellemiségű nyári egyetem, de 3-án, holnap két tekintélyes program is útjára indul.

Kozma Gábor

15.45-kor nyitják meg a Zwingerben (Öregtorony) a RégióArt vasi kötődésű, nyugat-dunántúli merítésű kiállítását, kapcsolódóan a 37. Mogersdorfi Nemzetközi Kultúrtörténeti Szimpóziumhoz. Kamper László, a RégióArt főszervezője ajánlja a magyar, szlovén, osztrák és horvát történészek, levéltárosok figyelmébe a vasi képző- és iparművészek alkotásait, amit később a horvát nemzeti alkotóművész delegáció is megtekint. 17 órakor a Jurisics gimnáziumban hivatalos megnyitó, majd Hajdu Tibor tart előadást a magyar elitekről. A három nap során, a többi között, kifejti gondolatait Ivo Goldstein Zágrábból, Franc Rozman Mariborból, Szakály Sándor Budapestről és Hans Hahnenkamp Eisenstadtból. A zárónapon kerül sor Tobias Mindler felsőlövői levéltáros előadására, amelynek témája a burgenlandi médiaelit, illetve ennek jellemzői 1921 és 1945 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!