A hírnév előtt

Szombathely - Hompok Tamás a Magyarországon is elhíresült, Güssingben középiskolások által színpadra állított musicalekben kezdte karrierjét. Ma a Madách Musical Stúdió tagja, sikeresen tette le az első vizsgáit.

Merklin Tímea

- Ameddig lehet, és bírom az itthoni elfoglaltságaim mellett, csinálni fogom a güssingi játékokat, hiszen ott kezdtem - mondja Hompok Tamás, aki már rég kinőtt a középiskolás korból, de vannak ott barátai, szívesen jár vissza. Az Üstökössel a Vörös malomban játszott: a Magiszternek eddig három előadása volt. Vannak musical-estjeik, koncertjeik, Tamásovits Ritával ketten is fellépnek. Ezek az alapok Szombathelyen, ám Budapesten is beindult a pályája. Majdnem végzett a kommunikáció- művelődésszervezés szakon (még az államvizsga hátravan). Tavaly, negyedéves korában felvették a Madách Stúdióba. A színművészetin is próbálkozott, Benke Éva tanárnő készítette fel. A munka három év után érett be, a Madáchba felvették.

- 2006 szeptemberében kezdtem itt, nagyon boldogan, hiszen amatőr szintről nehéz bejutni valahova. Az országban ez az egyik legjobb musical stúdió. A színművészetin is próbálkozom még, de nem leszek elkeseredve, ha nem megy, mert itt jó helyem van. Dunai Tamás az osztályfőnököm és a színészmesterség tanárom, Bencze Ilona a beszédtechnika tanár, Hűvösvölgyi Ildikó zenés mesterség tanár. Komoly hangképzést is kapok. Óriási fejlődésen mentem át egy év alatt. Egyből bedobtak minket a mély vízbe. Három-négy hónap után jó csapatba kerültem, sok jelenetben szerepeltem mint kórustag. Énekeltem Webber: Volt egyszer egy csapat-ában, a Chicagóban, az Édeskettes hármasban, amiben Alföldi Róbert és Oroszlán Szonja játszik. Bekerültem Az operaház fantomjába is, ami az egyik leghíresebb, leglátványosabb darab, és turnéra viszik. Csak a koncert-változatát, mert a teljes díszletet nem lehet hurcolni. Tizennégy vidéki városba megyünk, köztük Szombathelyre is: november 16-án játszunk az Arena Savariában.

Hompok Tamás havonta egyszer gyermekszínházban is szerepel, játszik a Ludas Matyiban, beugróként került be, majd bennemaradt Shakespeare Sok hűhó...-jában, amit Benkő Péter rendez.

- Rizikós pálya, nem lehet kiszámítani, kap-e az ember szerepet vagy nem. Úgy képzelem, ha jól teljesítek, el fogom érni, amit szeretnék. Az ember le tudja küzdeni a szorongásait, ha teljes erőbedobással csinálja, és közben élvezni is tudja a feladatait. Példa volt erre az évvégi vizsga, ahol jeleneteket adtunk elő, énekeltünk, volt táncjáték, kórusszámok. Nagyon szeretem a társaimat, éjjel-nappal együtt vagyunk. Korábban kicsit féltem, hogy mi lesz, de most: Madách! Madách! Madách! Ennyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!