Baleset a körgyűrűn

Ismét baleset történt a szombathelyi körgyűrű bogáti kereszteződésében: ezúttal egy ittas kerékpáros hajtott ki a védett főútra. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Mórocz Zsolt

Tavaly decemberben egy táplánszentkereszti kislányt gázoltak halálra ugyanitt, az esetről készült riportunk nyomán reflektorfénybe került a veszélyes elágazó. A közútkezelő munkatársai akkor bozótirtással igyekeztek beláthatóvá tenni a csomópontot, és veszélyt jelző táblák is kerültek az út mellé.

Múlt pénteken fél hét tájban egy súlyosan ittas biciklis hajtott ki a főútra, a Rum felől érkező autós már nem tudta elkerülni az ütközést, és az árokba sodorta a kerékpárost, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Az eddigi adatok alapján a balesetben erősen közrejátszott az ittasság - a rendőrök várják a szakértői értékelést.

Korábban felvetődött, hogy a 86-os bővítése kapcsán a közútkezelő megpróbál valamilyen megoldást találni a veszélyes csomópontra. A fejlesztésekben egyelőre csak tervként szerepel a körgyűrű további kiépítése Balogunyomig - így csak reménykedni lehet, hogy  meg is valósul valamelyik ötlet, és kevesebb baleset lesz a rosszul belátható kereszteződésben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!