Hová menjünk a hétvégén?

Zenéből komoly lesz a választék, néhány buliba is beszabadulhatunk, és kezdődnek a sportesemények is.

Csermák Zoltán

Már pénteken megkezdődött a Nemzetközi Fúvósfesztivál Szombathelyen, szombaton délután háromtól folytatódik az esemény a Fő téren.

A könnyebb műfajt kedvelők Sárváron nézzenek körül. Péntektől a motorosok és a rockzene hívei veszik birtokba a Nádasdy-várat és környékét.

Szombaton 13 órától Mókus és Kulman Miki lélegzetelállítónak ígérkező streetfighter bemutatója nyitja a programot, hogy aztán az összegyűlt motorosok áthajtsanak a meggyeskovácsi falunapra. (A tavalyi, igazán látványos felvonuláson több mint nyolcszázan dübörögtek az utakon...) A program 18 órától ismét Sárváron, a Cool Head Clan, majd a Blues Company koncertjével folytatódik, este tíztől pedig az ország legnépszerűbb rockformációja, a Tankcsapda lép színpadra.

Szintén szombat délután kezdődik a szombathelyi Bambusz Klubban az elektronikus fesztivál. A szombati programfolyamban olyan nevekkel találkozhatunk, mint Kühl, Slam Jr, Hot X, Coyote, Sanfranciscobeat, Junkie. És természetesen ott lesznek a progrecinemás srácok, Jankec, Köry, Zoli B., valamint fiatal tehetségek és producerek a régióból. A rendezvény délután négy órakor kezdődik, így mindenképp érdemes korán érkezni, hiszen jegyvásárlásra is csak a helyszínen van lehetőség.  A legfrissebb információkról a www.progrecinema.hu oldalon lehet tájékozódni.

Kőszegen egész augusztusban sokféle programot kínál a vár török ostromának 475. évfordulójára összeállított rendezvénysorozat, a Félhold és telihold - Kőszegi ostromnapok . Szombaton délelőtt fél 9-kor Piacütés és összecsapás lesz a piactól a Fő térig a Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület előadásában. 10 órakor kezdődik a kőszegi várvédők, valamint a török csapatok jelmezes felvonulása a város utcáin a Fő térre. 12 órakor fúvós térzene csendül fel a téren. 10-17 óra között a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. márkaboltjában festőbemutatón lehet részt venni a Városház utcában.
Pénteken és szombaton egyébként egész napos kézműves vásár lesz a Rákóczi utcában.
A Fő téren 15 órától végvári toborzó és vívógyakorlatok lesznek gyerekeknek, 16 órától viselet-, fegyverzet- és lövészbemutató, fél 6-tól a magyar tábor felkészül a török ostromra a várárokban, 18 órakor kezdődik a csata, a magyar tábor ostroma.
A Jurisics téren 15-20 óra között önkéntes véradást rendeznek a városházán, fél 4-től a Héttorony zenekar elődását élvezhetik, fél 5-től párbaj- jelenetek lesznek igazlátókkal , fél 6-tól erről a térről indul csatába a török csapat, fél 8-tól felvonulás lesz a Fő térre. Este fél 9-kor magyar táncház kezdődik, zenél a Bácsi Gyurka Zenekar.
Vasárnap 10 órakor történelmi játszóház kezdődik a Jurisics Vármúzeumban, 11 órától kótya-vetye a várárokban, 13 órakor táborbontás ugyanitt. 16 órától kézműves-foglalkozáson mutatják be a hagyományos török kézművességet gyerekeknek a Fő téren, ahol 17 órától Róka Móka Színházában interaktív mesejáték résztvevői lehetnek. 19 órakor kezdődik az Arasinda török népzenei együttes koncertje.

A partizók a klasszikus helyeken nyomhatják le a súlyos munkanapokat: Szombathelyen a Country és a Palace, Döröskén pedig a strandon üzemelő Döröske Beach várja a bulizókat.

És végül sport: péntetől kosárlabda-torna az Aréna Savariában, szombaton fanatikusoknak kötelezően Haladás-Répcelak (11 óra), Uraiújfaluban Rába-úszás, Celldömölkön szombaton és vasárnap strand-foci.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!