Lovas kaszkadőr a karneválon

Szombathely - Szerepelt a Trójában, az Eragonban, most fejezte be a Spartacus forgatását, és a karnevál után már indul is Etyekre, a Hell boy amerikai mozi második részének előkészítésére. Egy lovas kaszkadőr kalandos élete.

Merklin Tímea


Első ízben tűnt fel a Savaria karneválon a sok gyalogos római katona között két lovas, akiket a Birodalom lovasságának legjobb kiképzőtisztjeiként mutattak be. Civilben lovas kaszkadőrök; Móra Attila szerepelt például a Trójában, az Eragonban lómester volt. 

A Ferences-kert porondján többször is megjelentek a harci bemutatók sorában a germán provinciákról érkező lovas harcosok, hogy a római lovassági praktikákba avassák be a nézőket.  A lovasok nem voltak a római hadsereg erősségei, viszont láthattuk harcmodorukból, hogyan párosult a germán lovassági harcművészet a rómaival.
A bemutatkozó két római lovas - Sinkó Ákos és Móra Attila - civilben lovas kaszkadőrök, nem először dolgoztak együtt, de a Savaria karneválon még nem jártak.

Móra Attilának az öttusa adott kiváló alapokat mostani munkájához, a versenyszerű sportolásnak egy sérülés vetett véget. Attila mások mellett Piroch Gábortól tanulta a szakmát, és az elmúlt években olyan nemzetközi szuperprodukciókban szerepelt, mint a Trója, a Dzsingisz kán, vagy legutóbb a Ság-hegy kráterében forgatott Eragon
A hazai mozik közül a Meseautóban és az 56 csepp vérben is láthatjuk. 

Móra Attila itt beszél a lovas kaszkadőrök izgalmas munkájáról, és megtudhatjuk tőle azt is, hogy a sok forgatás közül hol érezte magát a legjobban.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!