Körmendi kosár: az SZ+SZ az új tulaj

Körmend - Október elsejétől az SZ+SZ csoport lesz a körmendi kosárlabdacsapat új tulajdonosa. A tervezett költségvetés 120 millió forint, de ebből még csak hatvan százalék áll rendelkezésre. Wright még meg sem melegedett, máris továbbáll.

Vas Népe

A tulajdonosváltásról a csapat hivatalos honlapja, a www.bckormend.hu tájékoztatott szerdán délután.

Közép-Európa első globálisan működő optikai keret és napszemüveg disztribúciós vállalata, az SZ+SZ (www.szpsz.com) cégcsoport szlovákiai holdingján keresztül október elsejétől döntő tulajdonrészt szerez a háromszoros bajnok, hatszoros kupagyőztes kosárcsapatot működtető új gazdasági társaságban, a Körmendi Kosárlabda Club (KKC) Kft-ben.  

Szabó Szabolcs, az Sz+Sz Csoport ügyvezetője és tulajdonosa az alábbi módon kommentálta a tranzakciót:

- Nagyon örülünk ennek a hosszú távú szerződésnek, és várakozással tekintünk az együttműködésre a körmendi kosárlabdacsapat új vezetőségével. Tulajdonosi megállapodásunk még nem jelenti azonban a csapat teljes megmentését, hiszen anyagi juttatásaink nem fedezik, mind az átvállalt tartozásokat, s mind a jó szerepléshez szükséges teljes anyagi szükségletet, de kellő szponzori és szurkolói összefogás mellett cégünk biztonságot nyújthat majd a profi club vállalati szintű stabilitásának megteremtéséhez.

Víziónk egy erős sportszerető üzleti club létrehozása, amelynek tagjai egymást segítve érvényesülnek a gazdasági életben és egyidejűleg biztosítanak támogatást egy szimpatikus sportklubnak, mely kiemelt hangsúlyt fektet majd az utánpótlásra (Basketball Academy of Körmend) és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére (Benetton-Treviso-Olaszország, Vichy-Franciaország, Toronto Raptors-Kanada).

 Körmend polgármestere, Bebes István így vélekedett:

- A város emblematikus és nemzetközi elismerést is kivívó csapata az elmúlt évben nehéz időszakot élt meg, és eddig soha nem látott mértékű tartozásokat halmozott fel, melynek következményeképpen szinte a végleges megszűnés fenyegette. Ezért is kiemelkedő jelentőségű, hogy az Sz+Sz Csoport felvállalta, hogy nevét és erejét adja a csapat megmenekítésére irányuló törekvéseknek, s az önkormányzat felügyelete mellett, megpróbálja szervezeti egységében összefogni, kvázi irányítani és piaci alapokra helyezni a sportegyesületet.

Amint arról néhány hete portálunk már beszámolt, az új ügyvezető Érsek István lett. A korábbi kiváló játékos elmondta:

- Játékos pályafutásom befejeztével mindig arra vágytam, hogy tudjak segíteni nevelőegyesületem stabilitásának megteremtésében, s külön megtiszteltetés számomra, hogy az eddigi utánpótlás egyesületnél végzett munkámat az új befektető csoport úgy értékelte, hogy kinevezett erre a megtisztelő posztra. 

Munkámat teljes erőbedobással fogom végezni, különös tekintettel arra, hogy az új tulajdonosok szigorú szabályozás mellett hajlandóak csak működni, amely azt jelenti hogy csupán az előre szerződéssel lefedett szponzori pénzek 85%-nak erejéig fogunk költekezni, még akkor is ha ez átmeneti konfliktusokat okozhat. Munkámat egy gazdasági igazgató és egy profi kis csapat fogja segíteni. 

Hír még a piros-feketékről, hogy  az amerikai irányítóval, James Wright-tal - akit alig pár napja igazoltak - máris szerződést bontottak. Két héttel a bajnoki rajt előtt a keretet csak magyar játékosok alkotják, mindenesetre Zsebe Ferenc centerposzton szeretné légiósokkal megerősíteni együttesét. 

Részleteket a sajtótájékoztatón elhangzottakról, a csapat idei céljairól, lehetőségeiről itt találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!