Legyen világosság

Megyei körkép - A válaszadó polgármesterek fele ítélete közepesnek, vagy annál gyengébbnek az E.ON-nak a közvilágítás karbantartásával, hibaelhárítással kapcsolatos munkáját a Vas Megyei Önkormányzatokért Egyesület által készített felmérésben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A felmérés szerint az esetek harmadában történik meg a hiba elhárítása az előírt két héten belül. A gyakorlat inkább azt mutatja, hogy ez a határidő inkább egy hónap, illetve annál több. 

A válaszadók 71 százaléka nem tartja megfelelőnek a hibabejelentés jelenlegi módját, s túlnyomó többség azt szeretné, ha ez faxon is megtörténhetne. A döntő többség nem tartja megfelelőnek a hibaelhárítás gyorsaságát sem. 

A képviselő kritikával illette az új fogyasztók bekapcsolásának lassúságát is. Ugyanis a 8 napos bekapcsolási határidő arra vonatkozik, amikor már minden előzetes engedély rendben van. Azok beszerzése pedig indokolatlanul hosszú időt vesz igénybe. 

A ház már rég felépült, s még mindig nincs áram, érzékeltette a helyzetet Patyi Elemér a szervezet képviseletében.

Ezt gyakorló tervezőként csak megerősítette Kiniczky István, a megyei közgyűlés területfejlesztési bizottságának vezetője, aki szerint, ha minden hatóság tartja magát a jogszabályban meghatározott ügyintézési határidőig, akár 500-600 napot is igénybe vehet az eljárás. Ez azért szerencsére nem jellemző. 

A részleteket a közvilágítással kapcsolatos problémákról itt olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!