Példátlan közömbösség

Megyei körkép - Még nem tudni, miért tért át a szemközti sávba autójával az a törökbálinti férfi, aki pénteken a Veszprém felé haladó Peugeot-t vezette a 8-as úton, Jánosháza határában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Több ok miatt is rendkívüli volt a múlt héten Jánosházán történt halálos baleset. Vasban ritkán fordul elő, hogy fél óra alatt ér ki a helyszínre a mentő, másrészt eddig soha sem tapasztalt közömbösséget mutatott néhány, a 8-ason közlekedő autós. Még nem tudni, miért  tért át  a szemközti sávba autójával az a törökbálinti férfi, aki pénteken a Veszprém felé haladó  Peugeot-t vezette a 8-as úton, Jánosháza határában. A kocsi frontálisan ütközött egy Toyota   Yarisszal. A kocsiban ülők (anya és lánya, annak barátja) Veszprémből indultak Stuttgartba. 

A szemtanúk szerint a  karambol után az arra közlekedő autósok közül többen  lassítottak, de nem álltak meg. Voltak, akik nem mentek tovább, de nem  is segítettek, hanem dermedten nézték a sérülteket, a roncsokat. Egy, a  kocsisorban várakozó, Olaszországba tartó barlangászcsapat hajtott előre, ők kezdték  meg a mentést. Még két fiatalember segített nekik. 

Tendli István, a Sávári Rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője szerint  a két fiatalember húzta ki az égő Peugeot-ból a  sofőrt. A barlangászok megpróbálták oltani a kocsit, eközben  a Toyotából kiemelték az anyát és leányát, a jobb első ülésen utazó 34 éves fiatalember viszont beszorult a roncsba. Ezért a  tűzoltók és a mentő  megérkezéséig újraélesztették az eszméletét vesztett férfit.  Mivel a sárvári mentőautó éppen Szombathelyre szállítot beteget, ezért a  balesethez  Répcelakról, Vasvárról  riasztottak mentőket, Sármellékről pedig felszállt a mentőhelikopter. 

Harminckét perc múlva a helikopter ért elsőként  a helyszínre, 5-10 perc múlva érkeztek meg a mentőautók. 

Az anyag folytatásához klikkeljen ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!