A Falco nyerte a rangadót

Körmend - Megyei derbit játszottak szombaton este a férfi kosárlabda-bajnokságban: a listavezető Falco két ponttal bizonyult jobbnak a házigazda Körmendnél.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A fordulatokban gazdag presztízsmeccs kitűnő szórakozást nyújtott, melyben mindkét gárda tagjai elévülhetetlen érdemeket szereztek.

A piros-feketék a szerdai súlyos vereség után talpra álltak, s az idény legjobb játékával rukkoltak elő, nem sok híja volt győzelmüknek. 

A Falco a várakozásoknak megfelelően jól játszott, bár a végén némi szerencse is kellett a sikerükhöz. Mindenesetre megerősítették vezető helyüket a tabella élén, s az első helyük jogosságához kétség sem férhet.


 
Polaroid Lami-Véd Körmend - Falco KC Szombathely 88:90 (21:26, 23:25, 26:19, 18:20). - Körmend, 2300 néző, NB I. A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Bodnár, Földházi, Hegedűs.

Körmend: HARRIS 15/3, FODOR M. 23/15, Ferencz -, VAVRA 15/3, Ocitti 4. Csere: TRUMMER 12/12, Morics 11, Fodor G. 8, Gráczer -. Edző: Hencsey Tamás.

Falco: KÁLMÁN 18/6, DOYNE 15/6, CSIRICS 19/6, KAZLAUSKAS 14/9, HARVEY 15. Csere: Feigl -, Váradi 3/3, Will -, Borszéki 6/6. Edző: Szrecsko Szekulovics.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 11:6. 5. perc: 15:17. 8. perc: 15:22. 13. perc: 29:28. 16. perc: 39:33. 17. perc: 39:43. 23. perc: 55:56. 27. perc: 65:64. 32. perc: 72:78. 38. perc: 84:88. 39. perc: 87:90.

Kipontozódott: Harris a 36., Fodor M. a 38., illetve Doyne a 39. percben.

Hencsey Tamás: - Óriási meccset, igazi rangadót vívtunk. Felálltunk a padlóról, és majdnem meglepetést okoztunk. Sajnálom, hogy a fantasztikus közönségünket nem tudtuk meglepni egy győzelemmel. Köszönöm a fiúknak a hozzállást, becsülettel küzdöttek, hajtottak, egy rosz szavam nem lehet rájuk. Gratulálnom kell a Falcónak is, egy nagyon jó csapattól kaptunk ki.Vavra Péter: - Nagyon rossz érzés így kikapni, máshogy is alakulhatott volna. Azt hiszem, hogy nem játszottunk rosszul. Ugyanakkor gratulálnom kell a Falcónak, a bajnokság egyik legerősebb csapatától szenvedtünk vereséget. Jó csata volt, jól küzdöttünk  hiába. Viszont ha az elmúlt meccseken is így teljesítettünk volna, együtt, csapatként harcoltunk volna, akkor most nem itt tartanánk.

Szrecsko Szekulovics: - Tudtam, hogy nehéz casta vár ránk, így is lett. Óriási rangadót láthatott a közönség, boldog vagyok, hogy most mi ünnepelhetünk. Helyenként meglepett a Körmend, főleg Fodor Márton okozott számunkra néhány kellemetlen percet. De erős a csapatunk, minden nehéz helyzetet, minden kritikus pillanatot  átvészeltünk. A szurkolóink is kellettek a sikerhez.

Kálmán László: - A Körmend ellen mindig fantasztikus érzés nyerni. Nehezebben győztünk, mint arra előzetesen számítani lehetett. A hazaiak nagyon felszívták magukat, többen extrát játszottak, és remekül dobtak távolról. Ám az mutatja caspatunk erejét, hogy egyetlen pillantra sem estünk kétségbe, hittünk magunkba, higgadtan, nyugodtan kosaraztunk végig, tudtuk, hogy csak mi nyerhetünk.

A hétfői Vas Népében részletes tudósítást olvashat a rangadóról, cikkünkben megtalálja Fodor Márton, Trummer, Kazlauskas és Doyne véleményét is. 

Képgalériánkat ide klikkelve nézhetik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!