Nem dolgoznak a sztrajkolók

Megyei körkép - Leváltották a sztrájkszándékukat előre kinyilvánító MÁV-dolgozókat a szombathelyi vasútállomáson.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A sztrájkolni akaró vasutasok nem dolgoznak a hétfői napon, értesült munkatársunk a szombathelyi állomáson. Helyükre olyan dolgozókat osztottak be műszakba, akik nem vesznek részt az egészségügyi rendszer átalakítása miatt meghirdetett határozatlan időre szóló, a Liga Szakszervezetek által összehangolt munkabeszüntetésen.

A vonatok járnak, legalábbis az intercity szerelvények elindultak Budapestre - üres kocsikkal, a peronok ugyanis kiürültek hétfőre.

A szombathelyi állomás pénztárában nem tudták megmondani, hogy mely vonatok közlekednek a nap folyamán, az viszont biztos, hogy a GySEV által kezelt szakaszokon - a Szombathely-Sopron és a Szombathely-Szentgotthárd vonalakról van szó - a sztrájk ideje alatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Megyénkben három általános iskola és egy gimnázium csatlakozott a sztrájkhoz a pedagógus szakszervezetek felhívására. Körmenden a Somogyi Béla Általános iskolában reggel 8 és 10 óra között szünetelt a tanítás, Szentgotthárdon egy integrált oktatási intézményhez tartozó két általános iskolában és egy gimnáziumban sem tartották meg az első két tanórát.

A sztrájk megyei vonatkozásaival itt foglalkozunk bővebben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!