Megdöbbent a falu

Rátót, Rábagyarmat - Rendezett család benyomását keltették, a kislány éltanuló volt, mindenki szerette őket a településen. Csak kérdésések vannak, a válaszokat illetően mindenki találgat abban a faluban, Rátóton, ahol hétfőn délután holtan találtak egy iskolás kislányt, nagymamáját és édesanyját. Riporterünk a helyszínen tájékozódott.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Rátótón egy asszony megölte édesanyját és kislányát, aki a rábagyarmati iskola tanulója volt. Megrendítette a falvak lakóit az iszonyú tragédia.

A ma délelőtti rendőrségi tájékoztatón elhangzott: feltételezhető, hogy családi tragédia történt tegnap. A jelenlegi adatok alapján az anya délelőtt végezhetett áldozataival, akiket a saját szobájukban ölt meg egy konyhakéssel. Szúrt és vágott sebeket ejtett áldozatain, majd magával is végzett. A négytagú családban élő munkanélküli, beteges nő két búcsúlevelet hagyott hátra. Az egyikben súlyos anyagi okokra hivatkozva tesz említést tettére vonatkozóan, a nyomozók szerint egyiket az elkövetés előtt, a másikat pedig utána írhatta. 
 
 „Olyan hihetetlen, ami történt, fakad ki maga elé bámulva egy szomorú szemű hölgy a rátóti polgármesteri hivatalban kedden reggel. „Egész éjjel nem aludtunk, még ma is remeg a gyomrom. Hétfőn este még senkinek nem mondtak semmit, az internet alapján tudjuk, amit tudni lehet. „Annyi bizonyos, hogy hárman meghaltak…, sóhajt mélyet a hivatalba fahasábokat behozó Markovics László, aki nem messze lakik a tragédia helyszínétől. 

„A tizenkét éves kislány sűrűn átjárt hozzánk. Nagyon szerette az ötéves ikreinket, akik szintén ragaszkodtak hozzá. Még nem is tudják… Azt mondtam nekik, hogy beteg. Anyáskodott velük, tanítgatta őket, számítógépeztek, sokat beszélgettek, játszottak. Nyaranta együtt fürödtek a kerti kismedencében. Hogy milyen volt a család? Nem volt velük gond, nem bántották egymást. Az édesanyának voltak problémái, de pontosan nem tudom, milyenek.


Érkezik a polgármester, Málics Ferenc. Lerí róla, hogy nem sokat aludt az éjszaka. „Hétfőn este értesítettek a tragédiáról a rendőrök, de részleteket nem árultak el… A család tagjairól csak jót és szépet mondhatok. Rendesek, köztiszteletnek örvendtek. Semmi jel sem mutatott arra, hogy ilyen tragédia megtörténhet. Perlekedés sem volt. Nagyon rendezett család benyomását keltették. Szerintem a faluban mindenkinek ez a véleménye. A Rátóttal közös fenntartású rábagyarmati iskola hatodik osztályába járt a kislány; életszerető, tehetséges, aktív volt. Szépen szerepelt különféle községi rendezvényeken, verset mondott, énekelt. Villanyszerelő édesapja többször segített társadalmi munkában, rendes volt a hetvenhat éves nagymama és alapjában véve az ötvenhárom éves anyuka is. Mélyen megdöbbent a falu. Ez egyszerűen feldolgozhatatlan…

Helyszíni riportunk további részleteit itt olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!