Csatornagondok az üdülőtelepen

Meggyeskovácsi - Kilenc falu összefogásával a nyárra elkészül a csatorna Meggyeskovácsiban is. Ezzel teljes lesz a közmű, az üdülőtelep kivételével. A helyi üdülőtulajdonosok viszont nehezményezik, hogy nekik nem jutott a csatornából.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Rába-parti településnek mintegy 730 állandó lakosa van. Ezen kívül a vízparton nyolcvan ingatlant üdülő céljára használnak. Szombathelyről, más városokból, sőt külföldről is többen vásároltak itt telket, hogy élvezzék az élővíz közelségét, a táj szépségét, a horgászatot. Olyan, aki állandóan itt lakik, kevés van köztük. Az üdülősor kimaradt a csatornázásból. Fotó: Benkő Sándor.

Hetyei László, az egyik ingatlan tulajdonosa társai nevében is nehezményezi, hogy a kilenc települést felölelő, állami céltámogatással megvalósuló szennyvízcsatorna beruházásból az ő ingatlanaik kimaradtak.  

Tudni kell, hogy állami céltámogatásból csak állandóan lakott ingatlant lehet közművesíteni. Egy adott településen dönthetnek úgy, hogy az üdülőknél is kiépíttetik a csatornát, ennek többletköltségeit azonban vagy az önkormányzatnak, vagy a tulajdonosoknak kell vállalni. 

Részletekért kattintson ide. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!