Elutasították Strabag kártérítési igényét

Szombathely - Nem okozott kárt a SZOVA Zrt. jogelődje, a Házkezelési Kft. azzal, hogy a sportcsarnok késedelmes átadása miatt kötbért érvényesített a kivitelező Strabaggal szemben. Erről döntött a bíróság első fokon.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A SZOVA jogelődje, a Házkezelési Kft. a késedelmi kötbért érvényesített, mert a kivitelező késedelemmel adta át az Arena Savariát. Ezért a Strabag múlt év decemberében kártérítési keresetet fogalmazott meg a SZOVA-val szemben. A csarnok eredeti átadási határideje 2005 július 31-ie volt, ám az avatóra több mint fél évvel később csak 2006 március 8-án kerülhetett sor. A csarnokberuházás főbb történéseit itt foglaltuk össze.Dr. Csatár Miklós, a SZOVA gazdasági igazgatója kiemelte, a jogutódláskor az volt a céljuk, hogy ennek az ügynek mihamarabb pont kerüljön a végére. Kiemelte, ebben az ügyben hirdettek ítéletet szerdán. Elsőfokon, nem jogerősen a bíróság elutasította a Strabag kártérítés iránti keresetét. Hozzátette, ez az ítélet sem a SZOVÁT, sem a Strabagot nem akadályozza meg abban, hogy a késedelem illetve a kötbér jogosságának kérdésében is indítson keresetet a jövőben, mivel a per a kártérítési jogcím jogosságáról szólt. 

Az ítélet nem azt mondja ki, hogy jogos a kötbér, hanem azt, hogy a SZOVA nem okozott kárt. Ebből a perből egyelőre vagyonhasznosítónak anyagi előnye nem származik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!