Fúvóskoncert meglepetéssel

Kőszeg - A fúvószenekar tavaszi hangversenyén nem csak a műsorszámok okoztak meglepetést: a zenekar elnöke, Bakos György a Kőszeg Városért díjat vehette át a polgármestertől.

Nagy Ildikó

A legnagyobb meglepetést azonban Pócza Zoltán bejelentése okozta: a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója a program felénél elragadta a mikrofont a következő műsorszám felkonferálására készülő elnöktől, és bejelentette, hogy az önkormányzat a Kőszeg Városért díjat adományozza Bakos Györgynek. Az elnöknek - aki semmit nem sejtett a díjról - Huber László polgármester nyújtotta át a rangos városi elismerést, a közönség és a zenekar hosszú percekig állva tapsolt a díjazottnak.

A születésnapi és névnapi (előbbit ma, utóbbit csütörtökön ünnepli Bakos György) ajándéknak sem utolsó elismerésre Kőszeg Város Fúvószenekara és az Írottkő Natúrparkért Egyesület terjesztette fel Bakos Györgyöt, aki 1978-tól aktívan részt vesz a városi rendezvények szervezésében és lebonyolításában, sokat tett a város amatőr művészeti csoportjaiért, a Kőszegi Várszínházért. Alapító tagja, három éve pedig elnöke az Írottkő Natúrparkért Egyesületnek. A fúvószenekar - melynek 1990 óta elnöke - a szombati hangversenyen az ő tiszteletére játszotta el Farkas Antal Üvegestáncát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!