Kovácsi Miklós (1962-2008)

Életének 46. évében, április 27-én elhunyt <em>Kovácsi Miklós</em>, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója. Halálával a magyar regionális lapkiadás egyik meghatározó személyisége távozott, aki az elmúlt másfél évtizedben ott volt a hazai regionális újságok megújulásának, korszerűsítésének minden fontos lépésénél.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pályáját fotóriporterként kezdte a veszprémi Napló szerkesztőségben. A rendszerváltás izgalmas napjait, éveit végigfényképezte, ott volt mindenütt, ahol meghatározó dolgok történtek. 

Foglalkoztatta az üzleti élet is, így 1995-ben megalapította a Veszprémi 7 Napot kiadó Multivízió Kft-t. A városi lap fennállásának második évében a szolnoki polgármesteri találkozón elnyerte a legjobb városi lap címet. 

Amikor a Veszprémi 7 Nap a Pannon Lapok Társaságába integrálódott, Kovácsi Miklós a Napló főszerkesztője lett. Rendkívül fontosnak tartotta, hogy az újság minél közelebb kerüljön az olvasókhoz, róluk szóljon, mindennapjaik gondjainak megoldásában segítsen. 

Létrejöttek a városi szerkesztőségek, így a PLT megyei lapjai azóta helyi oldalakkal jelennek meg. Megszervezte a Pannon Lapok Társasága központi szerkesztőségét, így Fejér, Vas, Veszprém és Zala megye olvasóihoz a fővárosban történtek is közelebb kerültek. 

Hat évvel ezelőtt a Pannon Lapok Társasága operatív ügyvezető igazgatója lett, s a megyei lapok pozíciójának erősítése mellett a társaság terjeszkedését is fontosnak tartotta. Ő indította el tavaly a közel 800 ezer példányban megjelenő Budapesti 7 Napot. 

Számtalan tervének megvalósítása, mellyel a megyei lapokat még frissebbé, tartalmasabbá, a PLT-t még erősebbé akarta tenni, másokra maradt. Szervezetét gyógyíthatatlan betegség támadta meg. 

Halála nagy veszteség a társaságnak, a kollégáknak, akik együtt gyászolnak családjával. Kovácsi Miklóst a Pannon Lapok Társasága saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!