Szórakoztattak a rendőrök

Szombathely - "Működésünkhöz nélkülözhetetlen a bizalom. Ahhoz, hogy ezt elnyerjük, példamutatónak és törvénytisztelőnek kell lennünk" - hallhattuk a megyei főkapitányság megbízott vezetőjétől, Takáts Tibortól a rendőrnapon.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrnapot 1992 óta rendezik meg minden évben április 24-e környékén, ez a nap ugyanis a magyar rendőrség védőszentjének, Szent Györgynek a napja. Pénteken a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság udvarán tartottak bemutatót az érdeklődőknek.

Elsőként a robbanószer- és drogkereső kutyák adtak ízelítőt a munkájukból, majd a kommandósok mutatták be, hogyan fognak el egy  bűnözőt, és miként zajlik egy kábítószercsempész autós üldözése. 


Fotók: Benkő Sándor

A gyerekek tátott szájjal nézték végig az akciót, többen meg is jegyezték, hogy ilyet bizony még csak filmben láttak. Egyesek tanácsokat is adtak a kommandósoknak, hogy hogyan kell a bilincset rátenni a bűnöző kezére, s volt, aki megjegyezte, hogy ő  a bűnöző lábára is tett volna.       

A csempészek  hatástalanítása után a szórakozásé lett a főszerep. Elkezdődött a "mini-KRESZ Pindúr-pandúr ki mit tud" megyei vetélkedője, s további látványos bemutatók is vártak a nézőkre. 

További részletek lapunk hétvégi számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!