Négy megye négy híres épülete

Szentgotthárd - A PLT tizenötéves születésnapja alkalmából meghirdetett Mennyire van otthon Pannóniában? tippjáték fődíját Benczik Istvánné nyerte meg. Szabadidejében imád keresztrejtvényt fejteni.

Vas Népe

- Nagyon-nagyon örülök a nyereménynek. A lányom segítségével sikerült megfejteni a képrészleteket. A sümegi várat rögtön felismertük, a többiben először nem voltunk biztosak, az interneten utánanéztünk, melyik lehet a helyes megoldás - meséli Benczik Istvánné.

- Szabadidőnkben rengeteget utazunk, szinte az egész országot bejártuk már a családdal. Leginkább várakat keresünk fel, de a természetben kirándulni, nagy sétákat tenni is szeretünk, emellett a nagyobb települések nevezetességeit, látnivalóit sem hagyjuk ki. Több alkalommal sikerült már külföldön nyaralnunk, Horvátország, Jugoszlávia és Németország tartozik a kedvenceink közé - folytatja. Benczik Istvánné a szentgotthárdi rehabilitációs kórházból ment nyugdíjba, negyvenegy évet töltött ott, főnővérként dolgozott, emellett az intézmény könyvtárát is vezette. 2006 decemberétől nyugdíjas, de visszahívták, három hónapja hatórás állást vállal a könyvtárban.

Munkáját mindig is hivatásnak tekintette, azt vallja, annál szebb dolog nincs, mint a beteg, szenvedő embereken segíteni. Sokan hosszú évek múltán is felismerik az utcán és köszönnek neki. Ennél több elismerés nem is kell - mondja. - Nyugdíjas vagyok, de szinte semmire sincs időm, szeretek kötni, varrni és kertészkedni - folytatja az asszony. Családi házban élünk, amelyhez tartozik egy kiskert. Itt minden szükséges zöldséget megtermelünk. Paradicsomot, paprikát, uborkát, sárgarépát sohasem kell vennem. Fenyőcsemetékkel is foglalkozunk.

Benczikék harminc éve előfizetői a Vas Népének, az egész család olvassa. Elejétől végig átlapozzák, még az apróhirdetéseket is elolvassák. A családban mindenki szeret olvasni, ezért sok más napilapot, hetilapot és magazint is járatnak. A bennük található keresztrejtvényeket vagy ő vagy a lánya fejti meg.

A megoldásokat mindig beküldik. Többször kedvezett nekik már a szerencse, nyertek televíziót, újságelőfizetést, kisebb-nagyobb értékű vásárlási utalványt, fűszereket, sőt gördeszkát is. Utóbbit félretette kisunokájának, aki még csak másfél éves.

- Még nem döntöttem el, hogy mire fordítom a nyereményt, de az biztos, hogy a két gyermekemnek és a kisunokámnak fogok belőle valami szépet, értékállót vásárolni - mondta végül a boldog nyertes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!