Pehi nem adta be

Szombathely, Budapest – A kiírást megvásárolta, ám mégsem adta be pályázatát a Magyar Televízió elnöki tisztségére Pehi László, az MTV regionális stúdióját nyolc évig (1992-2000) irányító szombathelyi tévés szakember.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Érdeklődésünkre, hogy miért állt el szándékától, Pehi László csak annyit válaszolt, hogy „ebben a fordulóban nem kívánja megméretni magát”. Összesen egyébként 13-an szántak 120 ezer forintot arra, hogy megismerjék a pályázati feltételeket, ehhez képest csak hatan pályáztak. A Magyar Televízió elnöki posztjára beadott mind a hat pályázat érvényes, és a borítékok felbontása után nem maradtak titokban már a nevek sem.

A korábban pályázó hármas mellett - Hammer Ferenc, a korábbi elnök Rudi Zoltán és Szabó-Stein Imre - három új jelentkező van: Székely Ferenc, aki korábban már volt az MTV alelnöke - ügyvezetőként is - és korábbi pályázatokon is indult már -, Havasi János tévés szerkesztő és Marcsa Attila, egykori újságíró, jelenleg a Műszaki Egyetem tudományos munkatársa.

Mégsem indult Baló György, pedig megvette a kiírást. A jelölteket 19-én hallgatják meg, 23-án dönt az MTV kuratórium elnöksége a pályázatról.

Az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma tavaly októberben döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre, nem élve a médiatörvényben biztosított lehetőséggel, hogy nyilvános verseny mellőzésével kezdeményezzék: Rudi Zoltán újabb négy évig vezethesse az intézményt. 

A pályázati csomagot akkor hatan vásárolták meg. Miután február 12-én - a három induló közül - nem sikerült jelöltet állítani a posztra, újabb pályázat kiírása mellett határoztak. 

Az MTV-t március 3-ától alelnökként a Rudi Zoltán által kinevezett Medveczky Balázs irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!