Sok volt a vadbaleset

Megyei körkép - Az elmúlt három napban tizenegy vadbaleset történt megyénkben. Leggyakrabban őzek űztek bolondot az elővigyázatlan sofőrökből. Egy audis súlyosan megsérült.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Őrség, a Vasi-Hegyhát, a Répce mente és a Kemenesalja forgalmas útjai között egyaránt találunk vadfertőzött szakaszokat. A legtöbb helyen tábla hívja fel az autósok figyelmet az úton áthaladó állatok előidézte veszélyre, ám arra a KRESZ-ben nincs konkrét utalás, hogy ilyenkor pontosan mennyivel kell csökkenteni a sebességet. 

A hétvégén Jánosháza és Vasvár között egy audis súlyosan megsérült, amikor kiszaladt kocsija elé egy őzbak.
  
Mivel több hasonló baleset volt még a megyében, megkérdeztük a szakértőt, minek tulajdonítható a fokozott vadmozgás. Vadbalesetek megyeszerte Grafika: Kelemen Attila

Párzási időszakról nem beszélhetünk, de az őzbakoknál, szarvasoknál most van a területkijelölés ideje, ilyenkor az erősebb elűzi a gyengébb példányt, amely így folyamatos mozgásra kényszerül, hallhattuk.

Milyen vezetéstechnikát alkalmazzunk vadfertőzött területen?

Erről is olvashat lapunk szerdai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!