Táncba hívjuk olvasóinkat

Szombathely - A 43. Savaria Nemzetközi Táncverseny programjába illeszkedik az IDSF Grand Slam versenysorozat idei második állomása. Ha elfogadja felkérésünket, a Vas Népével belépőket nyerhet június 7-re az Arena Savariába.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Savaria Nemzetközi Táncverseny hazánk legkiemelkedőbb versenytáncos eseménye, Szombathely egyik legrégebbi táncos rendezvénysorozata. Több mint négy évtizedes múltjával méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A társastáncversenyek közül kiemelkedett a két évvel ezelőtti IDSF Latin Európa-bajnokság; hazánk  és a vasi megyeszékhely akkor rendezhetett elsőként a sportágban kontinensviadalt. A korábbi esztendőkben - így 2006-ban is - remek párosoknak tapsolhatott a publikum Fotó: Szendi Péter

Az idei esemény ismét újdonsággal szolgál: IDSF Grand Slam viadal színhelye lesz jövő szombaton az Arena Savaria. Hatodik éve sikeres a sorozat a világon; minden évben öt standard és öt latin nemzetközi táncverseny nyeri el a megtisztelő IDSF Grand Slam címet. Az idei latintánc-viadal a dániai Aarhusban kezdődött, a második ilyen rendezvény pedig Szombathelyen lesz. A további hármat Stuttgartban, a kaliforniai Irvine-ben, továbbá Csehországban rendezik meg. Mindegyik versenyről a legjobb 12 páros jut a Grand Slam döntőjébe, amelynek Tokió ad otthont novemberben. 

Az esemény kapcsán játékra hívjuk olvasóinkat. A kérdéseinkre jó választ adók közül sorsoljuk ki azt a húsz szerencsést, aki jegyet nyer a táncversenyre. Tízen az elődöntőt tekinthetik meg lapunk és a szervező Agora Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ közös játékának eredményeképpen, tízen pedig a középdöntőre és a verseny döntőjére kapnak belépőt. 

A helyes válaszokat június 3-áig várjuk a szerkesztőségbe (Szombathely, Széll Kálmán u. 40., email: [email protected]), a nyertesek nevét a június 5-ei lapszámban közöljük. 

A jegyek átvehetők 6-án a Fő téri Jegyirodában (Belsikátor 1.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!