A Pro Savariában folytatja Soós József

Szombathely - AZ MSZP városi frakciójából kilépett Soós József fél év türelmi idő után a Pro Savariában politizál tovább. A szocialisták szerint nincs veszélyben a város működtetése, hiszen eddig is állandóan egyeztetniük kellett az MDF és az ESZE képviselőivel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint arról beszámoltunk, Soós József kilépett a városi közgyűlés szocialista frakciójából. A képviselő szombaton délelőtt az Art Café különtermében tartott sajtótájékoztatón részletesen is megindokolta döntését, míg a tájékoztatót szervező Pro Savaria Egyesület két városi képviselője bejelentette: a frakciót elhagyó városatya a fél év türelmi idő után egyesületükben szeretne politizálni. Új a csapat. Soós József (balról a második) Prugberger Emil, Molnár Miklós (mindkettő Pro Savaria) és Marton Zsolt (Fidesz) társaságában Fotó: Angyal László

Soós József  szerint a város pénzügyi helyzetéhezt képest különösen túlzott a büdzsében a kultúrára költött összeg.   A rossz városi döntés példájaként a panelprogramot hozta fel a városatya: olyan körzetekben, mint ahol őt is megválasztották (Zanat, az Éhen- ,  a Pick- , a Bébic-telep), csak családi házak található. Az itt lakókat nem támogatja a város, míg a lakótelepeken élőket igen.

A frakcióból távozó képviselő konstruktív együttműködést ígért a város vezetőinek.

Dr. Nemény András, a MSZP vasi alelnöke szerinnt eddig sem volt többségben a frakciónk, az MDF és az ESZE képviselőjével állandóan egyeztetve irányítottuk a várost. A szocialisták nem estek kétségbe, rengeteg egyeztetéssel kisebbségben is lehet város vezetni, mondta. 

Részletes beszámolónk a hétfői Vas Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!