Bűzmű: a magyar gólokat nem adják meg

Budapest - "Úgy tűnik és azt feltételezzük, hogy az osztrák beruházók nem veszik komolyan a tervezett szemétégető légszennyező hatásával érintett magyar térség szakmai véleményét és lakossági érdekeklődését", hívta fel a figyelmet a gotthárdi alpolgármester mai, az osztrák nagykövetség előtt tartott tájékoztatóján.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Bugán József a környezetvédelemért felelős szentgotthárdi alpolgármester két nappal a foci Eb megnyitója előtt az osztrák nagykövetségnél tiltakozott a Heiligenkreuzba tervezett szemétégető ellen.

A kialakult helyzetet képletesen olyan osztrák-magyar labdarúgó mérkőzéshez hasonlította, amelyet osztrák pályán játszanak osztrák szabályok szerint, és még az sem kizárt, hogy a játékvezetők is az ellenfél háza tájáról érkeznek.

Ha a magyar csapat a hálóba juttatja a labdát, az nem gól, és nem kerülhet fel az eredményjelző táblára.
S hogy mit tehet még a magyar csapat?  erre ekként felelt: Kérjük a Magyar Köztársaság Kormányát, hogy erőteljesen érvényesítse a magyar térség érdekeit. Az osztrák kormányt pedig arra kérte, mérlegelje, hogy mi a fontosabb a számára: egy tartományi gazdasági társaságának az érdeke, vagy pedig Magyarország szimpátiája és a vele való együttműködés.

Kérjük a Szlovén Köztársaság Kormányát, hogy  az Európai Unió soros elnökeként  vesse latba tekintélyét azért, hogy Ausztria Szentgotthárdtól távolabb valósítsa meg a tervezett égető felépítését - hívta fel a figyelmet.

Részletek lapunk pénteki számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!