A vasi fürdőkben is kevesebb a vendég

Körkép - Van olyan fürdő, ahol harmadával esett vissza a látogatottság 2008 első félévében az előző esztendő hasonló időszakához viszonyítva. A kormány csökkentette egyes szolgáltatások OEP-támogatását, fellendülőben a Balaton, és a németek is kevesebben jönnek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A vasi gyógyfürdőkre is érvényes az országos tendencia: az év első hat hónapjában 10-30 százalékkal esett vissza a látogatottság. 

A tavalyi évhez képest kevesebb a német fürdőző, de a magyarok is elmaradoznak. Utóbbi okát abban látják a szakemberek, hogy a kormány 85-ről 50 százalékra csökkentette a az orvosi masszázs és a medencefürdő szolgáltatások Országos Egészségbiztosítási Pénztáron keresztüli támogatását. És azt is kikötötte, hogy a gyógyfürdők nem vállalhatják át a különbözetet, azt mindenkor a látogatóknak kell megfizetniük. Fogyatkozó vendégsereg. Befürdő egészségturizmus? Fotó: VN-archív

A Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Németh István már tavaly májusban felhívta a figyelmet arra az ellentmondásra, hogy a kormány prioritásként kezeli az egészségturizmust, ám közben megfeledkezik a gyógykezelések megfelelő anyagi támogatásáról. Az adatokat megerősítendő: nemrégiban adtunk hírt arról, hogy a vártnál jóval kevesebben keresik fel a 2007-ben átadott szentgotthárdi termált.

Hogyan látja a problémát a fürdőszövetség elnöke?

Erről is olvashat lapunk szerdai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!