Halmosi az angol élvonalban folytathatja

Plymouth, Szombathely - Megvalósulhat Halmosi Péter nagy álma: a Haladásban nevelkedett 28 éves balszélső ma orvosi vizsgálaton vesz részt az angol előosztályú Hull Citynél, s rövidesen a szerződését is aláírhatja.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Közel másfél millió fontos nyereséget realizálhat Halmosi Péteren az angol másodosztályú Plymouth Argyle. Négyszázezerért vették a Debrecentől, és most úgy tűnik, két millió font körüli összegért adják tovább az angol Premier League egyik újoncának, a Hull Citynek.

Halmosiért korábban több élvonalbeli klub is érdeklődött, de a Plymouth 3 millió fontra taksálta értékét, amit egyik kérő sem volt hajlandó kifizetni. Dárdai Pál mellett jobb oldalt a Hull Citybe tartó Halmosi Péter

Nos, a jelek szerint a Plymouth is engedett, és a legkitartóbb csábító, a Hull City is mélyebben a zsebébe nyúlt. Angol internetes értesülések szerint a Hullnak közel kétmillió fontjába kerül a szélső, aki tegnap utazott vissza Angliába, információink szerint egyből Hullba, ahol megnézte leendő csapata edzőmeccsét. Ma orvosi vizsgálaton esik át, s ha ezen megfelel, 48 órán belül aláírhatja szerződést, árulta el a BBC-nek Phil Brown, a Tigrisek edzője.

Halmosi Péter 2006-ban került Debrecenből a Plymouthba, előbb kölcsönbe, majd az angolok végleg megvették. Hatvannyolc bajnokin tizenhárom találatot jegyzett, ebből nyolcat az előző szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!