Már áll az elő sátor

Dunaújváros - Már áll az első, többezer fős rendezvénysátor az EFOTT fesztivál helyszínén. Épül a cseh sörfalu, több kilométernyi kábel fut végig a Szalki-szigeten, megérkeztek a jegyárusító konténerek, és az első mobil wc-k is. Az idei buli történéseit nyomon követhetik portálunkon is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Lassan valódi fesztiválhelyszínre kezd hasonlítani a Szalki-sziget. A rendezők nem beszéltek a levegőbe, amikor azt mondták, egész hétvégén folytatódik majd a munka. A legnagyobb helyszínen már áll az első, többezer fő befogadására alkalmas  fesztiválsátor, ahol a Café Színpad fellépői kapnak helyet. A Café Színpaddal szemben jól halad a cseh sörfalu építése is. A kivitelezők lapunknak elmondták: lámpák segítségével sötétedés után is dolgozni fognak, így a keddi nulladik napra mindennel elkészülnek.A fesztivál hídhoz az Üdülő soron keresztül juthatunk, a volt Remix felől a szervezőknek és fellépőknek lesz bejárás

A helyszínen vannak már azok a konténerek is, ahol a hetijegyeket a belépésre feljogosító karszalagokra cserélik. Ezekben a konténerekben tudnak jegyet vásárolni majd azok is, akik ezt nem tették meg. Kiépült a fesztivál villamoshálózata.

A rendezvény egyik fő támogatója két nagy átjátszóantennát szerelt fel, hogy a mobiltelefonok használata ne okozzon problémát az EFOTT  ideje alatt, illetve, hogy az internetezés is megoldott legyen. A fesztiválozók komfort érzetét fokozza majd a negyven telepített zuhanyzó, a több mint száz wc,   az ideiglenes mentőállomás, a rendőrségi biztosítás és a ATM-automata, ahonnan bankkártyával készpénz vehető fel, ha a félretett összegből bárki kifogyna.

Újrafestették a volt Remix diszkó melletti szabadtéri színpadot. A Dunaújváros és Vendégei Színpadon lép fel többek között a Hobo Blues Band, a Prosectura, a Fürgerókalábak, a Deák Bill Blues Band, Török Ádám és a Mini, valamint a helyi erők közül a Gyöngyvér, a Rockstone, a Galapagos, a Relvolber, a Junkies.

A Civil Faluban már kijelölték a sátra helyeit. Ezen a rendezvényhelyszínen több mint ötven egyesület és alapítvány mutatkozik be.

A Szalki-szigetre a mai nap folyamán Zamárdiból érkezik meg a legtöbb rajongót vonzó helyszín a nagyszínpad, ahol szerdán 16.30-kor az Üllői Úti FÁK lesz az első fellépő.

Természetesen a házigazda szerepét ellátó Dunaújvárosi Főiskola külön sátorral lesz kint az EFOTT-fon.  A Bursch kocsmában többek között Szőke András filmeket vetzítenek, lesz felsőoktatási tippmix, az egészségükre látszólag vigyázók  hajnali öt és hat óra között szondán mérhetik meg alktuális véralkohol-szintjüket. Szerdán ugyanitt külügyes napot rendeznek, ahol külföldi munkalehetőségekről, ösztöndíjakról lesz szó többek között.  

A Nemzeti Sport Sátorban Korda György dirigálja majd a pókerbajnokságot, sőt a sporttelevízió szakkomentárjával a legjobbak asztalhoz is ülhetnek szombaton.  A kondicionális problémákkal küzdő, kevésbé gyakorlatias sportolni vágyóknak az országos Kő-papír-olló bajnokságot ajánljuk, amelynek döntőjét a Nagyszínpadon rendezik meg.

A dunaújvárosi EFOTT a keddi nulladik nappal kezdődik, ahol a HÖOK sátorban már üzemel a színpad, és Dévényi Tibor is fellép. A szerdai első napon többek között a Zanzibár, a Bikini, a Republic, a Pokolgép és a Tátrai-Szűcs Latin Duó zenél majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!