A hónap szépei (6.) - Balassa Zita

Sárvár - Balassa Zita a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakközépiskolában a harmadik osztályt kezdi meg a napokban. A nyáron sok időt töltött barátaival.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Zita  elmondja, nagyon szereti a nyarat, mert  ilyenkor tud többfelé elmenni kirándulni. Sokat volt a szünidőben a barátaival, többször leruccantak a Balatonra, ugyanis kedveli a vízpartot.

- Sajnos idén sem sikerült megtanulnom fejest ugrani, úgy látszik, hogy reménytelen eset vagyok, pedig örülnék, ha végre már összejönne. A csúszdázást  sosem hagynám ki - mondja Zita. Hozzáteszi, hogy a száguldást és az extrém dolgokat kedveli. Ilyen téren volt is egy terve, de ezt egyelőre el  kellett halasztania.

-  Idén ki szerettem volna próbálni a tandem ugrást a kecskeméti repülőnapon, csak mivel még nem vagyok 18 éves, így nem engedélyezték, de jövőre már biztosan bevállalom - mondja merész terveit január szépe.

Elmeséli, hogy szabadidejében szereti a barátaival az  erdőket járni új és ismeretlen helyeket felfedezni. Gyakran sportol is, Sárváron a Várparkban fut, vagy éppen a környéken biciklizik.  Sajnos ellopták a kerékpáromat, így most édesanyámét használom  kesereg január szépe. 

Zita sok időt tölt az internet előtt, gyakran böngészi a horoszkópjellemzéssel kapcsolatos oldalakat. Néha jut ideje vígjátékokat és a romantikus filmeket nézni, olykor még a horrorfilmet is bevállalja. 

- Gyengém pedig a vásárlás, de csak egyedül, mert elég nehéz eset vagyok  teszi hozzá mosolyogva. Megemlíti, hogy a ruhákban mostanában inkább az egyedi stílust kedveli, mint például a színes darabokat. 

-  Többek között ezért  látogattam el idén Kapolcsra a Bűvészetek Völgyébe, hogy kicsit felújítsam a ruhatáramat és beszerezzek pár új rongyot - meséli Zita. 

Azt sem felejti el megemlíteni, hogy sokat szorgoskodik otthon. Szeret sütni, két bátyját olykor meglepi valamilyen finomsággal. Sőt, néha pizzát is készít, amelynek a tésztáját ő gyúrja.   

Anyukája  otthon varrónő, így sok időt töltenek együtt. A csinos lány  a házimunkából is kiveszi a részét,  de első az ő kis birodalma. 
- A szobám az, ahol nem lehet semmibe belekötni, mindig rend van. Szeretem csinosítani,  valami  egyedi dolokkal feldobni - teszi hozzá. 

Amúgy azt halkan megjegyzi, hogy nem szeret tányérokat  mosogatógépbe bepakolni, port törölni, de hát néha muszáj. Zita amikor pedig elfárad gyertyafényben, fürdősóval, illóolajjal és füstölővel órákig tud fürdőzni, közben az életfilozófiával kapcsolatos könyveket olvas. 

Január szépe az állatokat is nagyon kedveli. 
- A vörös perzsacicát azóta siratom, amióta meghalt, nagyon hiányzik. Szeretnék a közeljövőben megtanulni lovagolni is, de nagyon félek tőlük, mert kiskoromban ledobott, amikor felszálltam rá - mondja a csinos lány.

A Vas Népe szépségversenyéről is váltunk néhány szót. Kiemeli, hogy amióta január szépe lett számtalan pozítiv élménnyel gazdakodott.   Szerintem a verseny igazán színvonalasra sikeredett. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége. A tizenkét lánynak már alapjában  jó érzés, hogy a  hónap szépei lettek. Ezért  bármi is lesz a végeredmény, valamilyen szinten mindenki  nyertesnek mondhatja  zárja a beszélgetést.


Zita jelentkező képeiGabriella Cinques megajándékozásának képeiTizenkét döntősünk

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!