Célegyenesben a szépségverseny

Szombathely - Egy esztendeje és három hete indította útjára lapunk a szépségversenyt. A Vas Népe történetében elsőként vállalkoztunk ilyen verseny meghirdetésében, megszervezésében és lebonyolításában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Amerikában azt mondják, öt percnyi siker mindenkinek megadatik és jár, mi úgy gondoltuk, hogy minden egyes jelentkezőnknek, aki a feltételeknek megfelel, legalább egy egész napra szóló népszerűséget biztosítunk. Ez a törekvésünk valósult meg a gyakorlatban is, hisz a közönségtalálkozókon, amelyeket havonta a Bánya Caféban tartottunk, a lányok elmondták, hogy fényképük megjelenése után sokan gratuláltak nekik, felismerték őket az utcán,- a suliban a diáktársak vagy őszintén örültek vagy irigykedtek.

A hosszas előkészítés után, 2007 augusztus 1-től 2008 augusztus 17-ig, a tizenkettedik hónap szépének megválasztásáig minden egyes lapszámban közöltük egy- egy lány fényképét, legszükségesebb adatait, pontosan háromszázhat szépségjelöltet. Nem voltak kétségeink affelől, hogy az olvasók a legszebb lányokra adják majd szavazataikat, de mivel a voksolás interneten keresztül zajlott, nem lehetett nyomon követni, hogy a leadott több tízezer szavazatból mennyi lehetett az adakozás a szépség oltára előtt, és mennyi a szimpátia szavazás. Ennek ellenére nyugodtan dőlhet mindenki hátra a karosszékében, hisz a szépek közül is a legszebbek kerültek havonta a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. Őket a Cinque jóvoltából azonnal díjaztuk, miden hónap győztesét tetőtől talpig felöltözettük. Volt, akinek nem okozott különösebb gondot, és pillanatok alatt kiválasztották az egyéniségüknek megfelelő öltözéket, mások hosszabban időztek a próbafülkében.

Mivel minden hónap győztesének öltöztetésén részt vettünk, és arról tudósításban számoltunk be az olvasóknak, vagy ha úgy tetszik a szavazóknak, volt összehasonlítási alapunk, életközelben tapasztalhattuk, hogy ezek a lányok tisztában vannak adottságaikkal, nagyon is tudják, mit akarnak. Lehet, hogy gyakran szükség volt a cinqués eladók tapasztalatára, ám a lányok csak abban az esetben voltak hajlandók a kompromisszumra, ha ez találkozott saját elképzelésükkel is. 2007 szeptemberében, az első Bánya bulis találkozón a lányok nyilatkozataiból még egy játék amatőr résztvevőivel találkozhattunk, ám ha összehasonlítjuk a 2008 augusztusi közönségtalálkozóval, a változás szinte tapinthatóvá vált. A kis kezdő szépségjelöltekből profi szépségkirálynők váltak. Látszott, hogy a külső nem mindennapiságához érzékeny és értelmes belső is párosult. Nos, ők, Kocsis Korinna, Pávolics Márta, Majcsenicz Kitti, Auer Szabina, Vágvölgyi Gabriella, Balassa Zita, Gál Katalin, Takács Anna, Gyürü Katalin, Devecser Anikó, Németh Fanny, Szemes Alexandra az a tizenkettő, akiket olvasóink szavazatai a döntőbe juttattak. A holnapi naptól közelebbről bemutatjuk a hónapok győzteseit. Megtudhatjuk majd, honnan jöttek, kik féltik őket, kik izgulnak győzelmükért, mivel foglalatoskodnak nyáron,  mivel töltik szabadidejüket, mi a  munkájuk. A bemutatkozó sorozat után néhány nappal aztán megkezdődik a virtuális küzdelem. A közönségszavazat díját az a lány nyeri el, aki legtovább, pontosan ötvenöt napig ringben marad. A szavazás hasonlóképpen zajlik mint eddig, tehát egy-egy IP címről tizenkét óránként egy szavazatot fogad el a Vas Népe honlapján megnyíló internetes program. A félreértések elkerülésére végett hangsúlyozzuk: egy hálózatban lévő több számítógépnek is egy IP címe van. Ötnaponta a legkevesebb szavazatot kapott lány lekerül a listáról és fényképe az internetről, míg a végén egy szépség marad. Ő lesz a közönségszavazat győztese, neki  a jutalmat november 15-én, a szépségválasztáson adjuk át. Ezen a napon hagyományos szépségválasztási ceremónián  nyilvános lesz, olvasóink is részt vehetnek az érdekes és látványos műsorral színesített eseményen  egy szakemberekből álló zsűri is mustra alá veszi mind a tizenkét lányt. Utcai laza, bikini és estélyi ruhákban mutatják be bájaikat, hogy elnyerhessék az igazán irigylésre méltó fődíjat, de az udvarhölgyek is értékes ajándékokra számíthatnak.  Addig azonban még tájékoztatjuk olvasóinkat a részletekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!