Hatos helyett Veréb István az olimpián

Szombathely (he) - Már biztos, hogy az elfertőződött sebe miatt kórházba is került Hatos Gábor nem indulhat jövő szerdán a 74 kg-os szabadfogású birkózók versenyén. Helyette szombathelyi klubtársa, ifj. Veréb István léphet szőnyegre Pekingben. A dánoknak egyszer már bejött a strandról világversenyre művelet - igaz, futballban.

Horváth Erika

Tegnap Kínában délidő, Magyarországon kora reggel volt, amikor telefonon jelentkezett a kilenc és fél órás repülőút után néhány órával azelőtt Pekingbe érkezett birkózóedző, Veréb István. Akit a szövetség vezetői azzal fogadtak, hogy tanítványa, Hatos Gábor nem tud rendbe jönni a jövő szerdai, augusztus 20-ai versenyig. (Hatosnak még itthon, a tatai edzőtáborban törött el a porc a fülében. Később egy horzsolás keletkezett rajta, ami elfertőződött. Be is lázasodott, és végül be kellett feküdnie a pekingi Kínai-Japán Barátság elnevezésű kórházba.)

A továbbiakban arról számolt be a Haladás-Force vezetőedzője, hogy  mivel a birkózók nem személyre, hanem országra, súlycsoportra szóló  kvalifikációt szereznek, lehetőség van egy másik magyar versenyző indítására a 74 kilós súlycsoportban. Most viszont van egy birkózó, akihez "nyúlhatnak". Veréb István fia, ifj. Veréb István,  a 84 kg országos bajnoka. Ő eddig még nem kapott lehetőséget felnőtt világversenyen (súlycsoportjában a kétszeres Európa-bajnok, vb-ezüstérmes, azóta visszavonult  Ritter Árpád indult a kvalifikációs viadalokon).

Ifjabb Veréb olimpiai indulásához csak három akadályt kell legyőzni. Megszakítva nyaralását  újra edzésbe állni, elutazni Pekingbe, s nem utolsósorban 12 kilogrammot   fogyni jövő keddig, a mérlegelésig.

-  Balatonfüreden, nyaralás közben ért a hír - mondta a 21 éves, Jimmy becenévre hallgató birkózó. - Azért jöhettem szóba, mert én is az olimpiai A-kerethez tartoztam, végig, egészen a három szabadfogású olimpikon  múlt szombati elutazásáig együtt edzettünk. Erre a hétre kaptam csak pihenőt, amiből három nap telt el, tehát nem lehet azt mondani, hogy nem vagyok edzésben. Olimpiai kerettagként van kínai vízumom, ami egyben akkreditációt is ér. Felhívtak a MOB-tól,  úgy tűnik,  vasárnap utazom.  A fogyasztás a legnagyobb feladat, most 86 kiló vagyok. A szövetségi kapitány azt kérte, legyek 80, amikor a repülőgépre felszállok, a többit majd ott leadom.
 
VÍRUSFERTŐZÉS
Mint Csurka Gergelytől,  a magyar olimpiai csapat sajtófőnökétől megtudtuk, Hatos Gábor álmait egy különleges vírus foszlatta el, a sérült füle felülfertőződött. A verseny előtt egy nappal, augusztus 19-én lesz a 74 kilósok mérlegelése és orvosi vizsgálata. A szakemberek szerint nincs arra esély, hogy addig begyógyuljanak a felületi sérülések, úgy pedig a verseny orvosi bizottsága nem adna  neki rajtengedélyt. 

Még több itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!