Kikaptak a női kéziseink

Peking - Női kézilabdásaink Dél-Koreától 33:28-as arányban alul maradtak a bronzmérkőzésen, de... A játék képe alapján elmondható, hogy az ázsia csapat fölé tudott kerekedni a magyar válogatott, de az orosz bírók fölé nem, akik rendre a magyar csapat ellen fújtak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A mérkőzés elején fej-fej melleti küzdelemre lehetett számítani, ami az első percek meg is valósult, azonban a 2:2-es állásról 6:2-re sikerült elhúzniuk Görbiczéknek. Ehhez kellett a koreaiak pontatlan befejezései is.

Ha valaki ekkor ment ki rágcsálnivalóért a konyhára és tíz perc múlva tért vissza, az eléggé elkeseredetten tapasztalhatta, hogy bizony a Mun-ék 11:8-ra a maguk javára tudták fordítani az állást. Amihez nagyban hozzájárult pontatlan szélső belövéseink, ugyanis Kovacsicz háromszor is hibázott. A taktika mindenesetre logikusnak tűnt, hiszen a középen tömören védekező koreaiakat valahogy szét kellett húzni.

Azonban a magyar lányok innen is tudtak újítani, és a félidő végére megfordították az állást. 15:13 volt az állás, ide!

Ami pedig a második félidő 53. percéig történt, az maga volt a kökemény kézilabda. Ferling parádés megoldásaival és a túloldalon Kim és Mun megoldásaival újra szorossá vált a mérkőzés, ahogy az várható volt az egész mérkőzésre. Sejthető volt, aki itt picit hibázik, az el fogja veszíteni a hidegvérét, és ezzel az érmes reményeket is. 27:27-es állással vágtak neki a csapatok az utolsó hét percnek.

A mieink nem hibáztak, és mégis ők maradtak alul. Ugyanis a dél-korei együttesen kívül a rendre az ázsiaiaknak fújó orosz bírókat nem tudtuk legyőzni.

Összefoglalva elmondható, hogy a lányok becsülettel helyt álltak az egész tornán, és be tudták bizonyítani, hogy vesztett helyzetből is tudnak újítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!