Olimpia: Pars péntek hajnali selejtezője

Pénteken hajnalban megkezdődnek a pekingi olimpián az atlétikai versenyek. Három Vas megyei illetűségű versenyző áll rajthoz az első versenynapon: a kalapácsvető Pars Krisztián és Haklits András, valamint a hosszútávfutó Kálovics Anikó.

Horváth Erika

Harminchárom férfi kalapácsvető neve szerepel a szám selejtezőjének rajtlistáján. Azok juthatnak tovább, akiknek három kísérletből sikerül megdobniuk a döntőbe kvalifikáló 78 méteres szintet,  illetve a selejtezős eredmények alapján  12-re egészítik ki a finálé mezőnyét. 

Pénteken - magyar idő szerint 4.40-kor -  kezd az A-csoport; ebben szerepel  az   idei világranglista  második helyén álló Pars Krisztián. Hatodikként lép majd dobókörbe, közvetlenül utána pedig a szintén Németh Pál csoportjában nevelkedett, szentpéterfai, de most már horvát színekben versenyző Haklits András (akinek jelenleg a szombathelyi Németh Zsolt az edzője).    A 26 éves Parsnak felnőtt világversenyen még soha nem volt ekkora esélye a dobogóra. Idén nagyon jól és kiegyensúlyzottan szerepelt; utolsó három külföldi versenyén 81 méter felett teljesített, de az elutazása előtti főpróbán is minden dobása nagyobb volt 78,50 méternél. Nehezen képzelhető el, hogy ne jusson a döntőbe. Nezehebb dolga lesz a 31 éves Haklitsnak; neki 78,58 méter az idei legjobbja.

A B-csoport selejtezője 6.10-kor kezdődik. Utána válik ismertté a vasárnap 13.10-kor kezdődő finálé mezőnye.

Pénteken -  magyar idő szerint - 16.45-kor áll rajhoz a női 10 000 méter 32 fős mezőnyében a most már a Zalaegerszegi AC- kötelékébe tartozó, de továbbra is Szombathelyen élő Kálovics Anikó. Ebben a számban  csak döntőt rendeznek. Az inkább az utcai futásokra szakosodott - s a pályaversenyre csak átránduló - futónőnek az idei világranglista alapján nincs  túl sok esélye egy jó helyezésre.
Szombaton hajnalban (4.40-kor, illetve 6.05-től) rendezik majd  a férfi diszkoszvetés selejtezőjét  Fazekas Róberttel, a Haladás válogatottjával. A nevezési lista alapján akár 39 fős is lehet a mezőny. Pars Krisztián

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!