Szemétégő: diplomáciai lépéseket vár a polgármester

Budapest - Szentgotthárd az szeretné, ha a kormány diplomáciai eszközökkel megakadályozná a város határába, osztrák oldalra tervezett hulladékégető felépítését. A beruházásra az osztrák hatóságok egy hónap múlva akár az építési engedélyt is kiadhatják.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere minderről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, amelyet követően a Külügyminisztériumban átadta Göncz Kinga külügyminiszternek címzett, a diplomáciai lépéseket sürgető levelét.

 A polgármester elmondta: az idő sürget, ugyanis amennyiben a szeptember 15-16-án tartandó utolsó közmeghallgatáson sem talál az osztrák hatóság érdemi indokot az égető megépítése ellen és kiadja az építési engedélyt, a munkálatok már a következő év januárjában megkezdődhetnek

- A diplomáciai fellépés sikeres lehet - mondta a polgármester, hozzátéve, hogy Fodor Gábor, korábbi környezetvédelmi miniszter is sikeresen lépett fel a Rába habzása ellen.Viniczay Tibor azt tartaná sikernek, ha az osztrákok a hulladékégetőt a magyar határtól legalább 30 kilométerre építenék föl.

További részletek itt olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!