Tábor Bozsokon: fiatalok lendületben

Bozsok - A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ LOGO Ifjúsági Szolgálata 2004 óta szinte minden évben megszervezi az ifjúságcsere programot. Idén Bozsokon, a Sibrik Kastélyszállóban találkozhatnak az észt, magyar, német és norvég fiatalok.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A tábor a Fiatalok Lendületben európai uniós program keretében valósul meg, melynek hazai kezelője a Mobilitás. 2005-ben és 2006-ban kétszer is sikerült megszervezniük a találkozót, tavaly azonban elmaradt. Az idén így hatodik alkalommal találkoznak egymással a különböző kultúrában élő észt, magyar, német és norvég fiatalok. Az ifjúságcsere legfőbb témája a kulturális és a társadalmi sokszínűség. 

A nemzetközi találkozó célja, hogy megismerjék egymás kultúráját a 16 és 25 év közöttiek, valamint hogy felhívják a figyelmet a rasszizmus elleni küzdelemre. A pár nap alatt csoportokba osztva játékos feladatokat oldanak meg, és eközben foglalkoznak az európai uniós öntudattal is, s azzal, hogy ez a korosztály ezt miképp éli meg. 

További részletek a holnapi Vas Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!