Testközelben a világ leggyorsabb versenyautói

Tihany - A félsziget csúcsa ma reggel bedugult. Több ezren vonultak az utcákon, járdákon, lépcsőkön, hogy olyasmit láthassanak, amilyet korábban még soha. (Ne hagyja ki a képgalériát!)

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Ezúttal persze az apátság mellőli páratlanul csodaszép balatoni látványra csak kevesen voltak kiváncsiak, ahogy a visszahangot sem próbálgatta senki. 


Kétségtelenül elképesztő ötlet az apátság bejáratától néhány méterre elrajtolni Forma 1-es autóval, ...


Sokkal inkább a templom árnyékában ácsorgó két Forma 1-es gépet nézegették az érdeklődők, hiszen az idei autós gyorsasági világbajnokság magyarországi futamának utcai parádéja Tihanyban kezdődött. 


...ám egyrészt kiderült, hogy megvalósítható, ...


A komphoz vezető út lezárását közel háromszáz polgárőr és rendőr biztosította, de a parádé kezdetére az egész dombtető megközelíthetetlen volt. Kizárólag sétálva lehetett helyet változtatni, illetve később három autó is megtehette ezt: a safety car (biztonsági felvezető autó), valamint a két Formula 1-es négykerekű.

A Forma 1-es hívónév még mindig egyedülállóan vonzó. A szervezők éppen azt szeretnék elérni, hogy az autós cirkusz hihetetlen népszerűségéből a Balatonnak, a magyar turizmusnak is jusson. 


...másrészt nem kétséges, hogy roppant kiváncsiak az emberek a hasonló parádékra
(Fotók: Gáspár Gábor)


Kicsik, nagyok, fiatalok és idősek, egymás nyakában ülve, vagy kezét fogva, andalogva, célirányosan sietve hömpölyögtek a korlátok mögött, hogy minél közelebbről lássák a pilótákat (Gerhard Berger, Sebastien Buemi) és a zajos, ám a Hungaroringen tapasztalt elviselhetetlen visító lármához viszonyítva ezúttal lehalkított versenyparipákat. 

Friss képgalériánkhoz kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!