Befejezik a sárvári elkerülőt

Sárvár - A tervek szerint jövő szeptemberre adják át a sárvári elkerülő hiányzó, 3,4 kilométeres szakaszát. Ha elkészül, nagy megkönnyebbülést jelent majd a városnak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A lakók számára megváltás lesz a jövő év szeptembere - ekkor adják át ugyanis a tervek szerint a sárvári elkerülő északi elkerülőjének utolsó 3,4 kilométeres szakaszát, ami levezeti a forgalmat a belvárosról.

Sárvár belvárosában, a Batthyány utcán mindig folyamatos, karavánszerű a kocsisor. Kétoldalt parkoló, a házak viszonylag közel vannak egymáshoz, mégis többszáz halad át araszolva a szűk sávokon soktíztonnás kamionból is egy átlagos hétköznapon. Ez amellett, hogy rendkívüli levegőterhelést jelent, folyamatos zajhatással és az épületeket rongáló rezgéssel jár - no meg fokozottan balesetveszélyes is, természetesen.

Az észak-keleti elkerülő szakasz, a 84-es út elterelése már 2004-ben befejeződött, ám csupán a Balaton felől Sopron irányába tartó forgalomtól mentesítette a várost  a megyeszékhely irányából érkező tranzit tovább kínozta a sárváriakat. A probléma most végre megoldódni látszik: megkezdődtek a 84-est a 88-as főúttal összekötő 3,4 kilométeres elkerülő szakasz építési munkálatai. A forgalom az előzetes tervek szerint 2009. szeptember 30-án indulhat meg rajta. Ez, amellett, hogy hatalmas megkönnyebbülést jelent majd a város számára, teret enged fejlesztéseknek is. 

Júliusban megkötötték a szerződést a kivitelező Colas Eger Zrt-vel, hamar lezajlott az engedéllyeztetési eljárás is  mára már egyre látványosabban folyik az építkezés Sárvár határában. Az új elkerülő 84-es főút felőli torkolatát már 2004-ben, a másik elkerülőegységgel együtt kiépítették, lezajlott már nagyjából a további közel három és fél kilométeres szakasz tereprendezése és az előkészítő munkák nagy része is.

Részletek a csütörtöki Vas Népében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!