Botrányos végjáték: pofon, kődobálás, könnygáz

Budapest, Szombathely - Tizenkét embert állítottak elő a csütörtök esti FTC-Haladás kupameccs után. Már a rangadó előtt pofonok csattantak, később a rendőröknek oszlatniuk kellett. Szemtanúkat kérdeztünk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Amint arról tegnap este beszámoltunk, a Haladás kiejtette a Ferencvárost a Magyar Kupából.

A Nagyvárad téri aluljáróban a mérkőzés előtt ferencvárosi szimpatizánsok vendégszurkolókra támadtak. Ekkor öt személyt állítottak elő garázdaság miatt a VIII. kerületi rendőrkapitányságra. 

Egy Budapesten tanuló szombathelyi egyetemista barátaival ment ki a meccsre. Elmesélte, az 1-es villamosról leszálltak, a Népligeti metróaluljáróban pár pofon el is csattant. 

Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke elmondta, azért késtek közel fél órát a busszal érkező szurkolók, mert a rendezők őket csak együtt engedték be. A fradisták már kövekkel dobálták a járműveket. 

A vesztes kupameccs után a hazai szurkolók megpróbáltak betörni a vendékszektorba, ez a gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően nem sikerült. A Hali szurkolói sem angyalok, de az Üllői úti balhét nem ők kezdeményezték Fotó: Kiss Teoóra

A Haladás szurkolóit a rendezők a Springer-szobor irányába, kerülőúton vitték ki a stadionból a buszokhoz. Közel egy órás várakozás után rendőri kísérettel tudták csak elhagyni a helyszínt. (A négy busz teljesen megtelt, mert ekkor olyan szombathelyi személyek is felszálltak a járműre saját biztonságuk érdekében, akik nem a csoporttal jöttek.)  

A fradisták később a Könyves Kálmán körútnál a biztosításban részt vevő rendőrökre támadtak, üvegeket és a villamos sínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük. Két rendőrkocsit is megrongáltak.

A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, illetve oszlatták fel. Az intézkedés során hét embert állítottak elő a IX. kerületi rendőrkapitányságra.

Az intézkedések során három rendőr, és egy szurkoló sérült meg; őket a mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!