Emelkedik a távfűtés díja, ingyenes lesz a szombati parkolás Szombathelyen

Szombathely - Döntött a közgyűlés, októbertől a beterjesztett 26,4 százalék helyett 12,2 százalékkal emelkedik a távhődíj. Kísérleti jelleggel szombatonként hat hónapig a városban ingyenes lesz a parkolás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A tegnapi közgyűlésen elfogadták a Szombathelyi szombat programot. Így kísérleti jelleggel hat hónapig  december elsejétől jövő május végéig  szombatonként ingyenes lesz a parkolás a városban. 

Döntöttek arról is, hogy a tervezett 26,4 százalék helyett, - ellenzéki nyomásra - végül csak 12,2 százalékkal emelik a távhőszolgáltatás díját.  

Több projekt is zöld utat kapott a közgyűlésen: a regionális hulladékgazdálkodási társulás megalakítása jelentős, uniós forrásból megvalósítható fejlesztéseket tesz lehetővé. Az integrált városfejlesztési stratégiából kiemelték a Kőszegi utcai parkolólemezt, és  helyette bekerült a Kossuth utca 11. szám alatti ház felújítása. A Szent Márton kultuszt erősítő szlovén-magyar projekthez pedig csatlakozott az önkormányzat. 

A költségvetési rendelet módosítását nem fogadta el az ellenzék, azt októberben újra tárgyalják.

További részletek a holnapi lapszámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!