Hazavihetik fecskendőjüket a tűzoltók

Szombathely - Kamatokkal együtt csaknem 200 millió forint túlóradíj jár a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokság dolgozóinak. Ha nem jutnának pénzükhöz, jöhet az inkasszó, végső esetben pedig a parancsnokság technikai eszközeit is elvihetik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Jogerősen pert nyert munkáltatójával szemben 69 szombathelyi tűzoltó, akik kamatokkal együtt közel 200 millió forint túlórapénzre jogosultak - erről döntött csütörtökön a Vas Megyei Munkaügyi Bíróság.

A megítélt túlóradíj kamatok nélkül 96 millió forint.

A pénzt tizenöt napon belül kell kiutalnia a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságnak, ha nem fizet, akkor a tűzoltók akár inkasszót is kérhetnek a parancsnokság számlájára, vagy technikai eszközöket is elvihetnek a tartozás fejében.

Kajsza Zoltán, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke sajtótájékoztatóján kifejtette, bíznak abban, hogy fizetnek nekik, hiszen ezt korábban már három miniszter is megígérte arra az esetre, ha jogerős ítélet születik.

Jelenleg 85 hasonló per zajlik az országban, ebben négyezer tűzoltó vesz részt. A teljes követelés összege 4,5 és 7 milliárd forint között van, amely kamatokkal együtt eléri a tíz milliárdot. A perekben már több elvi döntés született, de ez volt az első alkalom, hogy konkrét összegekről is határozott a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!