Idősek otthona épülhet az ingatlanon

Szombathely - A napokban vette birtokba az önkormányzat a Bagolyvár fölötti, közel háromhektáros ingatlanrészt. A döntés többéves egyeztetés után született meg. A tervek szerint idősek otthona épülne a területen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Bagolyvár mögötti füves, fás, bokros  terület tulajdonosa eddig az állam, kezelője pedig a Kincstári Vagyoni Igazgatóság  volt. A közművesítetlen terület régóta kihasználatlanul állt. 

Az ingatlan egy töredéke a rajta álló épülettel 2003 áprilisában a Cserkész Szövetség tulajdonába került. A fennmaradó részről a város hosszú évek óta folytatott tárgyalásokat, majd 2004 novemberében be is adta igényét a Kincstárhoz. 

Az ügyben akkor nem született döntés. 2007  januárjában a szombathelyi közgyűlés megerősítette a Nárai úti ingatlan tulajdonbavételének szándékát, és újra kérelmet adott be a Kincstári  Vagyoni Igazgatóság helyileg illetékes kirendeltségéhez. 

Idén júliusban a kormány döntése után a felek aláírták a tulajdon adásról szóló szerződést. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ténylegesen  szeptember 16-án adta birtokba az ingatlanrészt  Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának. A terület ezzel a Cserkész Szövetség és a város osztatlan közös tulajdonába került.  

Az ingatlanrész őrzése, fenntartása a birtokbavétel napjától az önkormányzat feladata, annak hasznosításáról azonban később döntenek. A tervek szerint idősek otthona épülne a területen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!