Mielőtt autóba ül...

<b> Körkép </b> - A hét utolsó napján is útszűkületekre és teljes vagy félpályás útlezárásokra kell számítanunk az országban. De rendezvények miatti forgalomkorlátozásra is készüljünk fel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

2008. szeptember 21. 

 
Teljes lezárások:
 
- 6-os főút, Szekszárd, esetenként,
- 56-os főút, Szekszárd, esetenként és Bátaszék esetenként,
- 56-os főút, Mohács 47-es km, valamint Udvar 57-es km.
 
Félpályás lezárások:
 
- 4-es főút, Ajak és Fényeslitke között, Kisvárda,
- 6-os főút, Ercsi és Adony, illetve Adony és Kulcs között,
- 7-es főút, Balatonlelle,
- 8-as főút, Rábahídvég,
- 24-es főút, Parád,
- 38-as főút, Tokaj-Rakamaz,
- 55-ös főút, Alsónyék,
- 56-os főút, Bátaszéknél, Bár és Udvar között, Mohács,
- 61-es főút, Simontornya,
- 66-os főút, Oroszló.
 
Útszűkületek:
 
- 6-os főút, Ercsi és Adony között, valamint Adony és Dunaújváros között, Paks,
- 11-es főút, Esztergom,
- 44-es főút, Kecskemét,
- 45-ös főút, Kunszentmárton,
- 47-es főút, Berettyóújfalu,
- 63-as főút, Sárkeresztúr,
- 491-es főút, Fehérgyarmat,
- 811-es főút, Székesfehérvár. A kamionstop vasárnap este 10.00 óráig tart.
 
Szombaton megváltozott a visegrádi komp menetrendje. Visegrádról 18.45 órakor, Nagymarosról 19.00 órakor indul az utolsó komp.
 
Tököl és Százhalombatta között is rövidült az üzemidő, a komp reggel 7 órától már csak este 6-ig közlekedik.
 
Sátoraljaújhely belterületén a Bor Ünnepe rendezvény miatt a 37-es főutat /Pataki út/ az Arany János utca és az Árpád út között ma déltől 23 óráig lezárják. A forgalmat rendőrök terelik el.
 
A Tour de Pécs országúti kerékpárverseny mezőnye Szigetváron a Zrínyi téren gyülekezik ma 10 órától. Rajt 11.00-kor, útvonal: Szigetvár-Botykapeterd-Nagypeterd –Kacsóta –Szentlőrinc –Királyegyháza –Sumony –Okorág -Kákics-Sellye –Bogdása –Drávafok –Teklafalu –Kishobol -Szigetvár. Az utat nem zárják le, de a keresztező forgalmat a versenyzők elhaladásáig leállítják. A mezőnyt nem lehet megelőzni.
 
Etyeken ezen a hét végén rendezik a már hagyományos Kezes-lábos fesztivált. A környéken óriási forgalom és rengeteg gyalogos lesz. A település központjába 9.00 és 20.00 óra között nem lehet behajtani, a kijelölt parkolókat táblák jelzik, a forgalomirányításban pedig rendőrök segédkeznek.
 
Kerékpárosok versenyeznek az Erdőkertes –Galgamácsa –Váckisújfalu –Őrbottyán – Csomád – Veresegyház – Erdőkertes körön ma 10 és 14 óra között. Az utat nem zárják le, de a keresztirányú forgalmat időről időre leállítják és a mezőnyt nem szabad megelőzni.
 
Dabason helyi rendezvény miatt a Mánteleki utcát ma délután 3 órától éjfélig lezárják. A kitáblázott terelő utakon a Dobó Katica utcát és a Virág utcát ideiglenesen egyirányúsították, és az útvonalakon megállni tilos.
 
Cegléden helyi rendezvény /Kossuth Toborzó/ miatt ma este 6-ig forgalomkorlátozásokra kell számítani a Szabadság téren és a Polgármesteri Hivatal Pesti utcai sarkánál.
 
A „Világharmónia futás” mai útvonala Budakeszi-Budapest-Fót-Veresegyház-Erdőkertes-Vácegres-Galgamácsa-Iklad-Aszód-Kartal. A futók és a településeken hozzájuk csatlakozók miatt 12.30-tól 17.30-ig várható forgalomlassulás. 

 
Forrás: Magyar Közút, ÚTINFORM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!