Pogácsát sütnek a rabok

Szombathely - Rácsos linzer, reszelős pogácsa, köcsögformázás. Milyen szakkörök várják a vasi megyeszékhely börtönlakóit?

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A tanévnyitóval egyidőben nyitották meg azt a kiállítást, amely a szombathelyi börtön elítéltjeinek hasznos szabadidő eltöltését hivatott bemutatni. 

A rácsok mögött péntekenként kilenc szakkör várja a rabokat: kézműves, barkács, számítógépes, háztartás/életvezetés, színjátszó, zenész, foci, sakk és asztalitenisz.

A cél, hogy a börtönlakók mindegyike legalább egy szakkörre jelentkezzen, ezzel is ösztönözzük őket a szabadidő hasznos eltöltésére, hallhattuk a foglalkozásokat vezető két szakembertől, Dobosné Renátától és Szalai Miklóstól.Edények, köcsögök, korsók kerülek ki a rabok kezei közül Fotók: Benkő Sándor

A büntetésüket töltők körében nagy népszerűségnek örvendenek az említett programok, a résztvevők munkáiból hétfőn kiállítás nyílt. Ezen a sajtó képviselői csemegézhettek a rabok által sütött finomságokból, de találkozhattak szépen formázott kézműves darabokkal és festményekkel is.A portrékat, tájképeket is börtönlakók készítették

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!