Sokkal drágulhat a távfűtés

Szombathely - Bemutatták be az érdeklődőknek a 11-es Huszár úton korszerűsített távhős fűtési rendszert, amivel a lakók energiát spórolhatnak. Szükség is lesz a takarékoskodásra, mivel a Szombathelyi Távhőszolgáltató októbertől 26 százalékos díjemelést javasol a közgyűlésnek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az elavult fűtési rendszerek korszerűsítési programjának keretében a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. teljes felújítást végzett a 11-es Huszár út 2-4-6 számú társasházban. A korszerűsítés lakásonként 550-600 ezer forintba került. Az egyedi mérésű távfűtésnek számos előnye van: olcsóbb, gazdaságosabb és energiatakarékosabb. 

Szükség is lesz a spórolásra, hiszen az átlagos lakossági gázárak fokozatos növekedését - januárban (5%), áprilisban (5,8%), júliusban (9,9%), októbertől (6,5%) - követi a távhő átlagos fogyasztói drágulása is. Egyre korszerűbb, de így sem olcsó Fotó: Szendi Péter

Szombathelyen januárban 6 százalékkal nőtt a lakossági alap ár, és 8,3 százalékkal kell többet fizetni a melegvízért. Áprilisban és júliusban azonban a gáz árával együtt nem emelkedett a távfűtésé.

Lapunk úgy értesült, hogy októberben mindenképpen díjemelés várható, a szolgáltató által készített előterjesztés 26,4 százalékos átlagos fogyasztói tehernövekedést javasol az árhatóságként működő szombathelyi közgyűlésnek, amely várhatóan a szeptember végi ülésén tárgyal a kérdésről. 

Emlékezetes, 2007 január 1-én már történt egy sokkoló, 45,4 százalékos emelés a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!