Utakra várva

<b>Körmend, Szentgotthárd</b> - A 2x2 sávos körmendi elkerülőn talán már 2011-ben autózhatunk, míg a Körmend-Szentgotthárd M8-as gyorsforgalmi út leghamarabb 2013-ra készülhet el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. (NIF) által nemrég publikált dokumenutm a 2007-2013 között megvalósuló M8-as autóút és a 86. számú főútvonal fejlesztéséről is beszámol. Kiemeli, hogy az M8-as gyorsforgalmi út osztrák országhatár közeli szakasza mintegy 30 km hosszúságú lesz. 

Körmend-kelet csomóponttól, ez a 86-os főút csatlakozást jelenti, vezet majd a Szentgotthárd melletti határpontig. A szakaszon 2013 decembere előtt valószínűleg nem autózhatunk.     Erre a körforgalomra is átépítés vár  Fotó: Benkő Sándor

A tájékoztató kitér a Körmend elkerülő szakaszra is. Ígérik, hogy 2x2 sávos főút lesz, így minden paramétere megfelel majd a gyorsforgalmi kiépítésnek. Az előkészítés előrehaladottabb. Rendelkezünk építési engedéllyel, ám a korábban készült terveket át kell dolgozni. Azért, mert azok csak 2x1 sávra készültek és ennek megfelelően az építési engedélyt is módosítani szükséges. 

A 2x2 sávos módosításhoz szükséges környezetvédelmi munkarészek elkészültek, rendelkezésünkre áll a korábbi környezetvédelmi engedély módosítása is, tájékoztattak a NIF-től. Az építés megkezdése eszerint jövőre indulhat, az ideiglenes forgalomba helyezésre pedig 2011-ben kerülhet sor. 

Részletek a hétfői Vas Népében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!