Buszpályaudvar projekt: nincs érvényes pályázat

Szombathely - Egyetlen ajánlat sem érkezett a megyeszékhelyre tervezett új buszpályaudvar projektre. Van viszont két szándéknyilatkozat, és a beruházás előkészítésére hitelből elköltött több mint egymillárd forint. Ma volt a borítékbontás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Akár önkormányzati sikersztori is születhetett volna, ha jelenkezik pályázó a buszállomás és kereskedelmi központ megépítésére, ám borítékok helyett szándéknyilatkozatok érkeztek a városházára.

A város rendezési tervében régen kijelölték az új buszállomás helyét. A Vasút utca és Nádasdy utca közötti területen a  buszpályudvar mellé  kereskedelmi központot is építhetne az a befektető, aki nettó 1,4 milliárd forintot fizetett volna a terület önkormányzati részéért, és ezzel együtt vállalja a projekt megvalósítását.A beruházás leendő területe, a Vasút utca és a Nádasdy utca közötti rész Fotó: Kiss Teodóra

Korábban három-négy komoly befektetőről, majd  tizenöt pályázat iránt érdeklődő cégről szóltak a hírek, ezért előzte nagy várakozás előzte meg október 7-ét. 

Ugyanis kedden reggel ült össze a polgármesteri hivatalban a közgyűlés által választott bírálóbizottság, ám a meghirdetett pályázatra nem érkezett ajánlat. Ehelyett két szándéknyilatkozatról szólnak a hírek, s arról, hogy ha a  város szeretne valamit látni a projekt előkészítésére hitelből elköltött 1 milliárd forintjából, akkor a befektetők elképzelése szerint kell átalakítani a terveket. 

Minderről bővebben a szerdai Vas Népében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!