Hahó, Róbert Gida!

Szombathely - Már csak Róbert Gida hiányzik a Weöres Sándor Színház Micimackó-előadásából. Szabados Mihály azt szeretné, ha ezt a szerepet egy nagyon tehetséges szombathelyi fiú játszaná .

Ölbei Lívia

A vállalkozó szellemű, játékos kedvű fiúk jelentkezését - természetesen szülői beleegyezéssel és támogatással - október 16-áig várja a színház; elsősorban e-mailben, rövid bemutatkozással, esetleg fotóval, a következő címen: csatlos.renatawssz.hu. Akinek nincs módja e-mail-t küldeni, telefonon - 06/94/319-289 - is kapcsolatba léphet a színházzal. A Micimackó-bemutató január végén várható.

Mondani se kell, hogy Szabados Misi is rendkívül fontos feladatnak tartja a közönségnevelést - azt meg nem lehet elég korán elkezdeni. Csak az illendőség kedvéért mondjuk el, hogy miért éppen a Micimackóra esett a választása: hát mert nagyon-nagyon szereti. (Közbevetőleg: a mostanában sokat emlegetett Kaposváron - a színház nagy korszakában - is sokat adtak a gyerekekre: az egyik emblematikus gyerekelőadás éppen a Micimackó volt.)

Szabados Misi - miközben sorolja a szereplőket - azzal kecsegteti a Róbert Gida-jelölteket, hogy gondolják csak el: a Micimackó-történetben mindig Róbert Gida mondja meg a tutit. Az frankó volna, ha egy nagyon helyes szombathelyi kisfiú kaphatná meg a szerepet. És akiknek meg kell - meg lehet - majd mondani a tutit: Vass Szilárd (Micimackó), Unger Tünde (Malacka), Szerémi Zoltán (Füles), Németh Judit (Nyuszi), Orosz Róbert (Bagoly).

Szóval casting: október 28-án. Szabados Misitől búcsúzóul még muszáj megkérdezni (vallja be, de őszintén): végig tudná-e mondani A hétfejű tündért. Azt a Lázár Ervin-mesét, amelyet a színház bérletkampányában olyan hősies nekibuzdulással kezd el mondani, de a nagyfiúk soha nem hagyják befejezni. Misi hangjában szemrehányás: persze hogy végig tudná; sok évvel ezelőtt prózamondó versenyeket nyert vele. Ráadásul az a világ legszebb meséje. Aki nem hiszi, járjon utána - szeretettel. Megmondhatják a tutit: tizenkét-tizennégy éves fiúkat várnak a válogatásra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!